. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Στη Γερμανία, όχι στην Κύπρο οφείλεται η περικοπή προενταξιακής βοήθειας σε Άγκυρα, λέει η Αλληλεγγύη

“Ας μη θριαμβολογεί η Κυβέρνηση για την περικοπή της προενταξιακής βοήθειας της ΕΕ προς την Τουρκία κατά 105 εκατ ευρώ διότι αυτό δεν οφείλεται ούτε στις ενέργειες της και ούτε συνάδει άλλωστε με τις πολιτικές της”, αναφέρει η Αλληλεγγύη.

“Είναι έργο της ίδιας της ΕΕ και ειδικότερα των Γερμανών, κατόπιν των πιέσεων που άσκησε η καγκελάριος Μέρκελ, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση από την Ευρώπη στην απαράδεκτη κατάσταση ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Τα κονδύλια αφορούν στοχευμένες μεταρρυθμιστικές διαδικασίες και προστίθενται σε ήδη παγωμένο κονδύλι 70 εκατ ευρώ.

Η Τουρκία γνωρίζει ποιοι της αποστέρησαν τα εν λόγω κονδύλια και ποιες άλλες ενδεχομένως κυρώσεις θα υποστεί συνεπώς δεν προτίθεται να υποχωρήσει στο Κυπριακό αφού το «κόστος» δεν προκλήθηκε από την ΚΔ.

Ίσως η Κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει άνευ αντικειμένου, να δει με ποιον τρόπο θα αποσοβήσει τον κίνδυνο “αντιποίνων” στις περικοπές αυτές, από πλευράς της Τουρκίας, με δεδομένο ότι η Κύπρος αποτελεί μαλακό υπογάστριο της ΕΕ”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2017 15:07

Be the first to comment on "Στη Γερμανία, όχι στην Κύπρο οφείλεται η περικοπή προενταξιακής βοήθειας σε Άγκυρα, λέει η Αλληλεγγύη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*