Σοβαρή η κατάσταση της δικηγόρου: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμός”




Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ στο πόδι η γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια. Η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή.

Σημειώνεται ότι δικηγόρος είναι η νομική σύμβουλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ και δέχτηκε φωτοβολίδα στο πόδι, καθώς κινούταν προς την οικία της. Η φωτοβολίδα ήρθε από άγνωστη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το πόδι της στις φλόγες.

Η αρχική κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν ενέπνεε ανησυχία, αλλά δυστυχώς μετά την χειρουργική επέμβαση μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου

Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.

Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

18/11/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα .

Αφού παρέμεινε μια ώρα στην ανάνηψη, στη συνέχεια και λόγω της σοβαρότητας του χειρουργείου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ καθώς οι γιατροί ανησυχούν εκτός από το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πνεύμονές της μετά την εισπνοή χημικών.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο (νομικό σύμβουλο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας), που παράλληλα διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI.

Μάλιστα από το Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κύριος Τόσκας το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κρισιμότητα της κατάστασής της.

Την χτύπησαν με φωτοβολίδα που δεν έσβησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να σβήσουν την φωτοβολίδα, αρχικά με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: