Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία, δραπέτευσε από τη Γερμανία και μετέβη στην Αθήνα…




Ένας 35χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία, κατάφερε να αποδράσει από τη Γερμανία και να βρεθεί στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι φορούσε βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.Αυτό μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ και επιβεβαιώνει με ανακοίνωση της η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο (δεν προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία) ο 35χρονος, ο οποίος και ζούσε στο Ασάφεμπουργκ της νότιας Γερμανίας, κατάφερε να βρεθεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, που βρίσκεται 600 χλμ βορειότερα.

Παρά το γεγονός ότι φορούσε βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης από τον περασμένο Ιούλιο, πέρασε όλους τους σχετικούς ελέγχους και επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο.

Το σήμα του χάθηκε για λίγες ώρες και εξέπεμψε για τελευταία φορά από την Αθήνα, προτού χαθεί οριστικά.

Ο Σύρος είχε αφιχθεί στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας. Όπως αναφέρεται, είχε επαφές με εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία και για τον λόγο αυτό η εισαγγελία είχε ξεκινήσει εναντίον του έρευνες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ για την παρακολούθηση του χρησιμοποιούνταν το ειδικό ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ αναφέρει χαρακτηριστικά πως πριν από λίγες ημέρες ο 35χρονος τηλεφώνησε στις γερμανικές αρχές και είπε πως βρίσκεται στην Τουρκία με σκοπό να περάσει στην Συρία, όπου είναι άρρωστος ο γιος του.

Από εκείνη την στιγμή δεν έχει υπάρξει άλλη νέα επικοινωνία μαζί του.

Να σημειωθεί πως στη Γερμανία ζουν η σύζυγος και η κόρη του.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 16/11/2017 22:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: