Σαν βομβαρδισμένη η νότια Κέρκυρα από την κακοκαιρία: Άρχισε καταγραφή των ζημιών




Τον απολογισμό των βλαβών στη νότια Κέρκυρα, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούν κλιμάκια του Δήμου, που μετέβησαν σήμερα στην «πληγωμένη» Λευκίμμη και τις γύρω περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές.

Μέχρι αυτή την ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους ελαιώνες της περιοχής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου.

Πολλές από τις περιοχές στη νότια Κέρκυρα έμειναν το τελευταίο 24ωρο χωρίς ρεύμα, ενώ το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών.

Παράλληλα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν από το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου να μετακινήσουν δέντρα και κλαδιά από το εθνικό δίκτυο, που παρουσιάζει πρόβλημα σε πολλές περιοχές, στα νότια του νησιού.

Κλειστό παρέμεινε σήμερα και το 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που υπέστη στην σκεπή του, αλλά και στο προαύλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι περιοχές στη νότια Κέρκυρα μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρα, να παρασύρουν κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών, αλλά και να μετακινήσουν βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

Τραγικός απολογισμός, η απώλεια της ζωής ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, που εισχώρησαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και τον εγκλώβισαν, ενώ σώθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

13/11/2017 15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: