Πολύ μεγαλύτερες οι ζημιές στην Σύμη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, λέει η Περιφέρεια




Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνδράμει τα μέγιστα, από οικονομικής και τεχνικής άποψης, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, έδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από τη Σύμη, όπου μετέβη για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών.

Η εικόνα που αποκόμισε είναι ότι το μέγεθος των ζημιών που υπέστη το νησί από την πλημμύρα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την εντατικοποίηση των παρεμβάσεων αποκατάστασης και την ενίσχυση των μηχανικών μέσων της Περιφέρειας και του στρατού, που επιχειρούν επιτόπου στα σημεία τα οποία επλήγησαν.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Σύμης, εκτιμήθηκε η συνολική κατάσταση και αποτυπώθηκαν τα έργα άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας που πρέπει να εκτελεστούν, ώστε η ζωή στο νησί να επανέλθει σε ρυθμούς ομαλότητας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, το οποίο έχει υποστεί κατολισθήσεις και αποκόλληση της ασφάλτου, μεταστέγαση του νηπιαγωγείου και επισκευή του γηπέδου, έργα για τα οποία θα απαιτηθούν σημαντικά ποσά. Ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για την εγγραφή δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου να εκτελεστούν τα παραπάνω έργα.

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη σημερινή της συνεδρίαση, αύξησε στις 200.000 ευρώ τον Κωδικό της Πολιτικής Προστασίας, από όπου θα χρηματοδοτηθούν οι άμεσες παρεμβάσεις.

Μετά τη αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι είχαν εκτιμηθεί αρχικά. Ως Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε εδώ, δίπλα στους κατοίκους της Σύμης και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να ξαναβρεί η ζωή στο νησί τους κανονικούς ρυθμούς της, όσο γίνεται πιο γρήγορα».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

15/11/2017 17:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λ. Μαστής
Ρόδος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: