Πέντε μέρες έμεινε στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη: Αποφυλακίστηκε με νόμο Παρασκευόπουλου




Αποφυλακιστήριο έλαβε σήμερα από τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών όπου είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα η Βίκυ Σταμάτη μετά την καταδίκη της σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά την υπόθεση με τις “χρυσές μίζες” με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Βίκυ Σταμάτη αφέθηκε ελεύθερη λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, και αποχώρησε από την κεντρική είσοδο των φυλακών με ταξί που την περίμενε για να την μεταφέρει σπίτι της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο. Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η κατηγορούμενη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκιση της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

06/11/2017 17:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: