“Πανέτοιμοι” για διάλογο, λέει ο Νεοφύτου αν η Τουρκία εγκαταλείψει εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα




Η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη για διάλογο από τη στιγμή που η Τουρκία κατανοήσει ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με συνθήκες ξεπερασμένες, με παρωχημένες πολιτικές νοοτροπίες ξένων εγγυητών και με μονομερή δικαιώματα επέμβασης, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του σήμερα στη Λάρνακα.

«Απέναντι στη βιομηχανία της λάσπης και τα ψεύδη, εμείς με πολλή ηρεμία κτίζουμε με τους πολίτες την κοινωνική συμμαχία για την Κύπρο. Με σταθερά βήματα μπροστά, να συνεχίσει η σιγουριά, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ανάπτυξη», είπε.

«Δήλωσε σήμερα και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε, «την αποφασιστικότητά του για να επαναρχίσει ο διάλογος το συντομότερο δυνατόν. Η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη για τον διάλογο από τη στιγμή που γίνει αποδεκτό από την Τουρκία ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού με συνθήκες ξεπερασμένες, με παρωχημένες πολιτικές νοοτροπίες ξένων εγγυητών και με μονομερή δικαιώματα επέμβασης».

«Με τη σωστή στρατηγική του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «υιοθετήθηκε αυτή η θέση από τον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ. Αρα η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει πως για να υπάρξει λύση του Κυπριακού πρέπει να αποδεχθεί τις παραμέτρους και το πλαίσιο Γκουτιέρες. Ο ίδιος ο Γκουτιέρες ξεκαθάρισε τις πτυχές όσον αφορά την ασφάλεια».

«Είναι μέσα από τον διάλογο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «που μπορούμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας για να αποφύγουμε και αυτά που διαβάζουμε και στα ρεπορτάζ εφημερίδων και στις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών για τη συνέχιση της παράνομης παραχώρησης υπηκοοτήτων, αλλά και της παράνομης παραχώρησης κοτσανιών για χωράφια και περιουσίες που δεν τους ανήκουν».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο θέμα της υπαλλήλου Σχολικής Εφορείας, «που με βάση απόφαση Δικαστηρίου ήταν συνεργός για τη σεξουαλική παρενόχληση μικρών παιδιών από τον σύζυγό της», είπε και πρόσθεσε ότι, «δεν θα μπω στο ζήτημα της υπόθεσης που είναι πάρα πολύ σοβαρό, πώς και αυτή δεν ήταν στο κατηγορητήριο. Είναι η ώρα που θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και δεν μπορεί οποιαδήποτε υπηρεσία ή σχολική εφορεία να κρύβεται πίσω από νομικίστικές προσεγγίσεις».

«Αυτή η υπάλληλος», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «δεν έχει θέση και δεν μπορεί να εισέρχεται στον χώρο που πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λάρνακα 11/11/2017 13:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: