Ουκρανία εκφράζει “ανησυχία” για “Σέρβους μισθοφόρους”: Ανάκληση Σέρβου πρεσβευτή στο Κίεβο




Η Σερβία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στο Κίεβο αφού η Ουκρανία εξέφρασε την “έντονη ανησυχία” της για τους “μισθοφόρους” που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών στα ανατολικά της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, αφού συνομίλησε με τον Σέρβο πρεσβευτή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν “κάποια προβλήματα” στις σχέσεις του Βελιγραδίου με το Κίεβο. “Θέλω να δηλώσω με σαφήνεια ότι η Σερβία σέβεται την (εδαφική) ακεραιότητα της Ουκρανίας”, πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι N1.

Η Ουκρανία είχε επίσης ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις που επικεντρώθηκαν, “στο πρόβλημα των Σέρβων μισθοφόρων που μάχονται (…) στις τάξεις των τρομοκρατών Ρώσων στρατιωτών” στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
“Επιπροσθέτως, η Ουκρανία ανησυχεί έντονα για τις παράνομες επαφές εκπροσώπων της Σερβίας με την κατεχόμενη Κριμαία”, συνεχίζει το κείμενο αυτό.

Ο Ντάτσιτς διευκρίνισε ότι ο πρεσβευτής της Ουκρανίας θα επιστρέψει στο Βελιγράδι την Κυριακή.
Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία ότι στηρίζει στρατιωτικά τους αντάρτες, κάτι που οι Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά. Η Σερβία από την πλευρά της δεν ακολούθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση –στην οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί– όταν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

10/11/2017 20:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βελιγράδι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: