Ο Τσίπρας ο καλύτερος για τους δανειστές, αγγλική ταυτότητα ο Τσακαλώτος: Απίστευτες δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν




Σε νέες, προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προέβη ο Yiğit Bulut, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο υπουργός Οικονομικών επελέγη από τους δανειστές επειδή έχει αγγλική ταυτότητα και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι το καλύτερο άτομο για τους δανειστές».

«Θυμάστε, υπήρξε ένας υπουργός Οικονομικών και οδηγούσε μοτοσυκλέτα. Ήταν ακαδημαϊκός και είχε εθνική στάση. Τον έδιωξαν. Τον είχα αναφέρει στην εκπομπή. Είχα πει ότι θα διώξουν τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και μετά το ΔΝΤ και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία. Έδιωξαν τον υπουργό Οικονομικών που είχε εθνική στάση και μετά διορίστηκε ένας υπουργός που έχει αγγλική ταυτότητα. Αυτός ο Άγγλος έγινε υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε η συμφωνία. Εμείς τα είχαμε αναφέρει στην εκπομπή» υποστήριξε ο Yiğit Bulut, σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας, μιλώντας στην κρατική τουρκική τηλεόραση TRT.

«Υπάρχει μία ταινία με την ονομασία ‘300’. Πολεμούν σαν ήρωες και κατά την γνώμη μου, οι 300 Σπαρτιάτες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχουν πια τίποτα. H ληστεία στην Ελλάδα είναι τόση μεγάλη και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να την καταλάβει. Λέγεται ότι υπάρχει ο Τσίπρας, ότι δεν φοράει γραβάτα και ότι αντιδρά στον ιμπεριαλισμό. Ο Τσίπρας είναι το καλύτερο άτομο για αυτούς» τόνισε ο Yiğit Bulut.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Bulut επισήμανε: «Εδώ και χρόνια μιλάμε για την Ελλάδα. Να σας διαβάσω τις σημερινές ειδήσεις: ‘ Το τέλος του δρόμου για την Ελλάδα. Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα η οποία πούλησε τα λιμάνιά της στην Γερμανία και τoυς σιδηρoδρόμους στην Ιταλία. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική ανακούφιση στο ζήτημα του χρέους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας’. Μέχρι το 2020, η Ελλάδα αναμένεται να ‘μην μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της’».

Και κατέληξε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: «Πούλησαν όλα όσα είχαν. Οι Γερμανοί πήραν τις τράπεζές τους. Δεν έχουν τίποτα. Οι Γερμανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, περιμένουν γερμανικά προϊόντα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν ιταλικά προϊόντα».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: