Ο Τσαβούσογλου πήρε το Δραγασάκη για “συμπαράσταση”, ενώ η ΤΗΚ “αλώνιζε” στο Αιγαίο…




Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Τούρκος ομόλογος, διότι ο Χακάν Τσαβούσογλου ήθελε να εκφράσει την συμπαράστασή του στην ελληνική πλευρά για τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας. Παράλληλα όμως η τουρκική αεροπορία THK (Türk Hava Kuvvetleri), ακολουθώντας την συνήθη τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο προέβη σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος εξέφρασε τη συμπάθειά του για τους νεκρούς και τις καταστροφές από την κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα και δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να συνδράμει αν η Ελλάδα το κρίνει αναγκαίο.

Ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και ενημέρωσε τον κ. Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Υπογράμμισε, επίσης ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι και να αναρρώσουν οι τραυματίες.

Επίσης, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από ενδεχόμενη συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, την ίδια ώρα στο Αιγαίο η τουρκική αεροπορία προέβη σε τρεις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και τρεις παραβάσεις το κανόνων του ICAO του FIR Αθηνών.

Ειδικότερα ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από δύο οπλισμένα F-16 πραγματοποίησε τις 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε κεντρικό , βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα δύο αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών – ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 πραγματοποίησαν τις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαίτιστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: