Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τον Κισσαμικό και πήρε την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας




Την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος για την 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης (5ος όμιλος) της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Κισσαμικό στο γήπεδο Περιβολίων στα Χανιά. Σκόρερ της αναμέτρησης οι Τζούρτζεβιτς στο 29΄ και Αποστολίδης στο 68΄.
Ο Κισσαμικός αποκλείστηκε με 4 βαθμούς, έναντι 7 του Ολυμπιακού και 6 του Αστέρα Τρίπολης που είναι η δεύτερη ομάδα η οποία πήρε την πρόκριση, χάρη και στους 3 βαθμούς της νίκης (άνευ αγώνα) από τον Αχαρναϊκό.
Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του ο Τάκης Λεμονής, αφού επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός αποστολής έμειναν Ταχτσίδης, Οφόε, Μποτία, Ρομαό, Προτό, Πάρντο, Φορτούνης, Κούτρης και Σεμπά.

Έτσι, επανέφερε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, προώθησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον 19χρονο Λάμπρου, ως αριστερό μπακ, δίπλα του είχε στο κέντρο της άμυνας τον Νικολάου και λίγο πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή τον Ανδρούτσο. Ο Λεμονής ξεκίνησε και πάλι με τον Τζούρτζεβιτς στην επίθεση που ήταν αρκετά κινητικός.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα για να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση στους «16» και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έτσι, κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο τέρμα τους στο 29΄ με κοντινή προβολή του Τζούρτζεβιτς από σέντρα του Ζιλέ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (34΄) ο ίδιος παίκτης σημάδεψε με κεφαλιά το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 2ο μέρος ο Κισσαμικός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 68΄ έφθασε στην ισοφάριση μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Αποστολίδη μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για να πάρει τη νίκη αλλά χωρίς επιτυχία, αν και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε ακόμη ένα δοκάρι με τον Τζούρτζεβιτς.

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)

Οι συνθέσεις:

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84΄ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73΄ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61΄ Τασιούλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Λάμπρου (76΄ Σισέ), Φιγκέιρας, Ένχελς, Νικολάου, Μάρτινς, Ανδρούτσος (79΄ Μάριν), Ζιλέ, Μπεν, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς.

 Χρήστος Μουρδουκούτας, ΑΠΕ-MΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: