Ο κουρδοαραβικός συνασπισμός SDF κατηγορεί την Τουρκία: Εκβίασε ανώτερο διοικητή να αυτομολήσει, λέει …




Ο κουρδοαραβικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και έχει εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της Συρίας, κατηγόρησε την Τουρκία ότι άσκησε πίεση σε έναν από τους ανώτερους διοικητές του να αυτομολήσει.

Οι αξιωματούχοι του συνασπισμού ανακοίνωσαν χθες ότι ο ταξίαρχος Ταλάλ Σίλο αυτομόλησε χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια αποχώρηση υψηλόβαθμου αξιωματικού του SDF.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από την Τουρκία που στηρίζει συριακές αντάρτικες οργανώσεις και θεωρεί το SDF απειλή κατά της ασφάλειας.Το SDF ανακοίνωσε ότι «έχασε επαφή» με τον Σίλο, ο οποίος παραιτήθηκε από το πόστο του. Υπηρετούσε ως ένας εκπρόσωπος του συνασπισμού.

«Οι αξιωματικοί μας σέβονταν και εκτιμούσαν τον Σίλο», τόνισε η ανακοίνωση. «Δέχθηκε έντονη πίεση και εκβιασμούς από την πλευρά του τουρκικού κράτους που είχε φτάσει στο σημείο να απειλεί τους γιους του που βρίσκονται στην Τουρκία».

«Πιστεύουμε ότι η εξαφάνισή του είναι αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας με τη σύμπραξη κάποιων μελών της οικογένειας του», προστίθεται.

Ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ ανέφερε πως «είναι ενήμερος για τις αναφορές που κάνουν λόγο για τη φερόμενη αποχώρηση του Ταλάλ Σίλο από το SDF, αλλά δεν διαθέτει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάστασή του αυτή τη στιγμή».

«Οι δυνάμεις μας δεν θα επηρεαστούν από αυτό το περιστατικό και θα ενημερώσουμε το κοινό για τα αποτελέσματα των ερευνών μας», κατέληξε ο κουρδοαραβικός συνασπισμός.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

16/11/2017 19:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: