Ο Φλιν συζητά με τον ανακριτή να “καρφώσει” τον Τραμπ για τη “ρωσική ανάμειξη” στις εκλογές




Οι δικηγόροι του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, φαίνεται πως συζητούν την πιθανότητα να συνεργαστεί ο πελάτης του με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, μία εξέλιξη που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν ο κ. Φλιν συνεργαστεί, τότε θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την αμερικανική δικαιοσύνη και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την υπόθεση της απαγωγής του Ιμάμη Γκιουλέν. Ο κ. Φλιν κατηγορείται από τον πρώην διευθυντή της CIA ότι συζητούσε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και τον γαμπρό του Ερντογάν, το θέμα της απαγωγής.

Η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε σήμερα ότι οι δικηγόροι του κ. Φλιν ενημέρωσαν την νομική ομάδα του κ. Τραμπ, ότι δεν μπορούν πλέον να συζητούν μαζί τους για τις έρευνες που αφορούν τη πιθανή ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Ως γνωστόν ο κ. Φλιν και άλλοι συνεργάτες του κ. Τραμπ είχαν συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κίνηση των δικηγόρων του Αμερικανού Προέδρου θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας συνεργάζεται – ή διαπραγματεύεται μία συμφωνία – με τον κ. Μιούλερ. Ο τελευταίος ερευνά και την ανάμειξη του κ. Φλιν στο σχέδιο απαγωγής του Ιμάμη Γκιουλέν και μεταφοράς του στην Τουρκία για να δικαστεί για δήθεν ενέργειες που στόχευαν στην ανατροπή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα σημειώνει ότι οι δικηγόροι του κ. Τραμπ πιστεύουν ότι ο κ. Φλιν “έχει αρχίσει, τουλάχιστον, συζητήσεις” με τους ανακριτές του Μιούλερ σχετικά με μία πιθανή συνεργασία.

Οι δικηγόροι του προέδρου και του Φλιν δεν σχολίασαν τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο κ. Φλιν ήταν από τους πρώτους που εμπιστεύθηκαν τον κ. Τραμπ στην προεκλογική περίοδο και εντάχθηκε νωρίς στο επιτελείο του. Μετά τις εκλογές, και παρά τις αντιδράσεις τον έχρισε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο 24 ημέρες, αφού στο μεταξύ είχε αποκαλυφθεί ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς για τις σχέσεις του με τους Ρώσους.

Πριν τον διορισμό του είχε αποκαλύψει στον Πρόεδρο Τραμπ και τους συνεργάτες του ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους Τούρκους, ύψους 520 χιλιάδων δολαρίων, για να εξυπηρετήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα του Ιμάμη Γκιουλέν, αλλά και για άλλα ζητήματα που είχε ανοικτά η Τουρκία (Κουρδικό, Αρμενικό, Κυπριακό κ.α.).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: