ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες(Κ) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη(Α) και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί(Δ) ενώνουν τα χέρια του στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Crans Montana της Ελβετίας, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Συνεχίζονται για τρίτη κατά σειρά μέρα, οι εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Αναστασιάδης ευελπιστεί…πάντα για νέα πρωτοβουλία για Κυπριακό μετά τις εκλογές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως ευελπιστεί μετά τις προεδρικές εκλογές, αλλά και τις εσωτερικές διεργασίες εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, μέσω μιας κατάλληλης προετοιμασίας στην οποία ο ρόλος τόσο των ΗΕ όσο και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα είναι καταλυτικής σημασίας, να υπάρξει το αναγκαίο υπόβαθρο για μια νέα και ουσιαστική πρωτοβουλία για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σε αναφορά του στο Κυπριακό και στην επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτος, στον χαιρετισμό του στη σημερινή 34η Γενική και Καταστατική Συνέλευση της `Ενωσης Δήμων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “δυστυχώς η σημερινή ημέρα, με την οποία συμπληρώνονται 34 χρόνια από την μονομερή αποσχιστική ανακήρυξη ενός παράνομου μορφώματος, μας υπενθυμίζει για μια ακόμα μια φορά τον πόνο αλλά και τις συνέπειες της βάναυσης εισβολής, τους αγνοούμενους, τα θύματα προς υπεράσπιση της ελευθερίας και όχι μόνο, τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων συμπολιτών μας”.

Μας υπενθυμίζει, ανέφερε, “την ανάγκη συνέχισης του αγώνα αλλά και των προσπαθειών για επίτευξη μιας λύσης που θα οδηγεί στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος μακριά από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και ξένους στρατούς, και το οποίο θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αποφασίζουν από μόνοι τους για την τύχη της πατρίδας τους”.

Απευθυνόμενος στους δημάρχους και στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των κατεχόμενων δήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του “που για 43 και πλέον χρόνια αγωνίζονται με επιμονή και προσμονή, προσβλέποντας στη λύση του πολιτικού μας προβλήματος και στην επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/11/2017 13:49

1 Comment on "Ο Αναστασιάδης ευελπιστεί…πάντα για νέα πρωτοβουλία για Κυπριακό μετά τις εκλογές"

 1. Crescenzio Sangiglio | November 15, 2017 at 5:16 PM | Reply

  Τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι τελείος ανισόρροπος. Ευελπιστεί ακόμη σε πρωτοβουλες ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ!!!
  Δηλαδή πάλι να έχουμε ό, τι ήταν με τον Αννάν και με το ΔΔΟ!! Τόση τρέλα! Τελείως ανίκανος να οργανώσει, μόνος του ή μαζί με την Ελλάδα, ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ!!!
  Οι ΞΈΝΟΙ πάλι θα “μεριμνήσουν” για λύση στη Κύπρο;;!! Οι ίδιοι εμείς δεν μπορούμε;;!! Είμαστε τόσο ηλίθιοι, ανίκανοι, άσχετοι, άπραγοι, αναποφάσηστοι, φοβιτσιάριδες, εκτοπλάσματα και φαντάσματα!!
  Έλεος πια. Και τί κάνουν οι Ελληνοκύπριοι; Κι αυτοί απ’ τους ξένους περιμένουν τη λύση;! Δεν μάθανε τίποτα σε όλα αυτά τα 44 χρόνια, από τους διάφορους Ντε Σότο, Ντάουνερ, Ανάν, Μπαν κι Μουν, Γουτέρρες, Ταλάτ, Ακιντσί;;!! Τίποτα δεν μάθανε;! ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
  Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.


*