Ο αγώνας εξακρίβωσης της τύχης όλων των αγννουμένων συνεχίζεται, βεβαιώνει ο Δημητριάδης




Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης του κάθε ενός από τους αγνοουμένους μας, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης σε ομιλία του στην κηδεία των λειψάνων του Λούκα Αδάμου.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το δράμα των αγνοουμένων μας συνθέτει την πιο τραγική, την πιο άδικη, την πιο πονεμένη πτυχή της τραγωδίας του κυπριακού λαού, “ένα δράμα χωρίς τέλος, που συνεχίζεται και κορυφώνεται ακόμα και την ώρα που υποτίθεται πως φτάνει στο τέλος του, με την ταυτοποίηση των νεκρών μας. Συνιστά μέγιστη αισχύνη για τη διεθνή κοινότητα και την ανθρωπότητα μετά, το γεγονός ότι μετά από 43 χρόνια αναζητούμε ακόμα τα δύο τρίτα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής”.

“Σαράντα τρία χρόνια από την τουρκική εισβολή και ακόμα αναζητούμε χίλιους από τους περίπου 1,500 αγνοούμενους μας. Δυστυχώς, αρκετοί γονείς φεύγουν από τη ζωή χωρίς να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.
Αυτό που διαπράττει η Τουρκία είναι απάνθρωπο και εγκληματικό. Εξακολουθεί να αρνείται να συνεργαστεί για ένα ανθρωπιστικό θέμα, καθώς το θέμα των αγνοουμένων δεν είναι πολιτικό αλλά ένα πρόβλημα που αγγίζει ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν συνεργάζεται, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου βρέθηκε ένοχη γι’ αυτό το απεχθές έγκλημα” πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στο ΕΔΑΔ το οποίο στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή καταδίκασε την Τουρκία και ανέδειξε το δικαίωμα των συγγενών των αγνοουμένων στην αλήθεια για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, κάτι που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα που κατοχυρώνεται σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης του κάθε ενός από τους αγνοουμένους μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να τερματιστεί το πολύχρονο δράμα και το μαρτύριο που βιώνουν. Αυτό αποτελεί χρέος όλων μας και δέσμευση τιμής προς τις οικογένειές των αγνοουμένων μας” σημείωσε.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε είναι ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, προσηλωμένοι στο στόχο για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας, αλλά και στην ανάγκη για σκληρή δουλειά και διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στον Λουκά Αδάμου, είπε ότι “στεκόμαστε με συγκίνηση και δέος μπροστά στα λείψανα ενός ακόμα τραγικού θύματος της τουρκικής θηριωδίας. Οδηγημένοι από το εθνικό και θρησκευτικό μας χρέος, απευθύνουμε το ύστατο χαίρε και τον προσήκοντα φόρο τιμής στον 19χρονο, τότε, Λουκά”.

“Αιωνία ας είναι η μνήμη του Λουκά Αδάμου, που μετά από 43 ολόκληρα χρόνια κηδεύουμε σήμερα, στην ελεύθερη πατρίδα, κοντά πια στα αγαπημένα πρόσωπα του. Εύχομαι το τέλος της πολύχρονης αγωνίας για την τύχη του ανθρώπου τους, να γαληνέψει την ψυχή και απαλύνει τον πόνο των συγγενών του” κατέληξε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/11/2017 14:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: