Ντροπή για τους ρατσιστές: “Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη, τα παιδιά έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα”




Ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του μικρού Αφγανού που είχε κληρωθεί να είναι ο σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, αλλά ο Διευθυντής αποφάσισε να μην τον αφήσει να κρατήσει τη σημαία δίνοντάς του την ταμπέλα του σχολείου.

Σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας του Αμίρ, άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες στην οικία προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Σημειώνεται ότι για την άρνηση του διευθυντή του σχολείου να δώσει τη σημαία στον Αμίρ, έχει διαταχθεί ειδική έρευνα από το Υπουργείο Υγείας, ενώ χθες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης των χειρισμών της Διεύθυνσης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Όπως ανέφερε, περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του Αμίρ, Αριζού, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, η οικογένεια χθες το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Αγγελόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ενήμερο για το περιστατικό και είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζήτησε από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι «αποφασισμένη για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές».

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους», αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διατάξει το υπουργείο Παιδείας, για τα γεγονότα που οδήγησαν στο να παρελάσει ο Αμίρ με την ταμπέλα του σχολείου και όχι με τη σημαία.

ΚΚΕ: Οι συμμορίες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από το εργατικό κίνημα

Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον 11χρονο Αφγανό μαθητή, Αμίρ και την οικογένειά του για την άνανδρη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του παιδιού, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά φαίνεται το εγκληματικό ποιόν των αντιδραστικών φασιστικών συμμοριών, που στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όπως αυτή η επίθεση ενάντια σε μια γυναίκα πρόσφυγα και τα τρία μικρά παιδιά της».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, αφού απ΄ τη μια πουλάει ανθρωπισμό κι απ΄ την άλλη αφήνει έκθετους τους πρόσφυγες και μετανάστες στη ρατσιστική κτηνωδία. Απ΄ τη μια τους επιτρέπει να κληρώνονται σημαιοφόροι στις παρελάσεις, απ΄ την άλλη τους αφήνει απροστάτευτους, όπως την περίπτωση της οικογένειας του Αμίρ, απορρίπτοντας δύο φορές το αίτημα για οικογενειακή επανένωση με τον πατέρα τους στη Γερμανία και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ.

Προκαλεί και η όψιμη ευαισθησία της ΝΔ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες» αναφέρει ακόμα το κόμμα στην ανακοίνωσή του, στην οποία καταλήγει:
«Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι. Οι ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από το εργατικό κίνημα, από την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους χρησιμοποιεί».

— Με μήνυμα στο Twitter τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμίρ.
«Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: