Νικόλας: Αυτοί που χλεύαζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο θα μας κάνουν τώρα μαθήματα;




Σε συγκέντρωση, στο πλαίσιο επίσκεψης του το δήμο της Αραδίππου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, εστίασε στις θέσεις και τις προθέσεις της παράταξής του, σχετικά με τη λύση του Κυπριακού αλλά και υπαρκτά προβλήματα με τα κατεχόμενα, σχολιάζοντας παράλληλα και θέτοντας ερωτήματα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του υποψηφίου, η ομιλίας είχε ως εξής:

«Αυτοί που χλεύαζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αυτοί που χλεύαζαν τον Σπύρο Κυπριανού, αυτοί που αναφέροντα ειρωνικά τα τελευταία δέκα χρόνια στο «σωστό περιεχόμενο» νομίζουν τώρα ότι μπορούν να μας κάνουν μαθήματα για το σωστό περιεχόμενο της λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, σε αποψινή ομιλία του, σε μαζική Πολιτική Συγκέντρωση στην Αραδίππου.

Πρόσθεσε ότι «εμείς, δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που τα τελευταία δέκα χρόνια έδωσαν ένα κάκιστο περιεχόμενο στην Ομοσπονδία. Είναι οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς που πρέπει να απαντήσουν:

Το περιεχόμενο που θέλουν είναι το Σχέδιο Ανάν που το απέρριψε και το ΑΚΕΛ;

Το περιεχόμενο που θέλουν είναι η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο και η αριθμητική ισότητα;

Το περιεχόμενο που θέλουν είναι η παραμονή όλων των εποίκων;

Το περιεχόμενο που θέλουν είναι η παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες;

Το περιεχόμενο που θέλουν είναι η παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους παράνομους χρήστες;

Δέχονται εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα ή εσαεί παραμονή Τούρκων στρατιωτών στον τόπο μας;

Αν αυτό είναι το περιεχόμενο που θέλουν, εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων δεν το αποδεχόμαστε. Τέτοιες διατάξεις παραβιάζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τις διαχρονικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων. Και εμείς είναι που λέμε συνεχώς και ξεκάθαρα ότι θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτές τις αποφάσεις και θέσεις».

Δίνοντας απάντηση σε όσους θυμήθηκαν σήμερα να επικαλεστούν τον Τάσσο Παπαδόπουλο ή τον Σπύρο Κυπριανού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπενθύμισε: «Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έλεγε ότι υπάρχουν δεκάδες, πολιτεύματα Ομοσπονδίας στον κόσμο που λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι αυτό που έχει σημασία. Σημασία έχει το σωστό περιεχόμενο. Ο μακαριστός Σπύρος Κυπριανού στην τελευταία ομιλία του, τόνισε ότι δεν πρέπει να μετατρέψουμε τον ύστατο μας συμβιβασμό, που είναι η Ομοσπονδία, σε λάβαρο του αγώνα».

Καταλήγοντας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι «οι δικές μας θέσεις και προθέσεις είναι και ήταν πάντοτε γνωστές, ξεκάθαρες και κρυστάλλινες. Είναι αυτές που περιλαμβάνονται στην Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατίας και τη λύση του Κυπριακού, η οποία καθορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων αλλά και τη στρατηγική για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι που αποδέχονται οι Ελληνοκύπριοι. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Μαλάς και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με κοινή γραμμή και ακαδημαϊκές συζητήσεις προσπαθούν να παραπλανήσουν τον λαό για τις θέσεις και τις προθέσεις μας και να κρύψουν τις επικίνδυνες υποχωρήσεις δέκα χρόνων».

Περισσότερες ειδήσεις από την Κύπρο εδώ 
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/11/2017 19:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: