Κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό στην Συρία. Φωτογραφία Αρχείου. EPA/STR

Νεκροί 21 άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία: Πέντε ήταν παιδιά…

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο μια εμπορική αγορά, σε μια περιοχή στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε παιδιά ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην περιοχή Αταρέμπ, που έχει οριστεί ως ζώνη «αποκλιμάκωσης», σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν οι επιδρομές προήλθαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού καθεστώτος ή της Ρωσίας.

Η Αταρέμπ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου ελέγχεται από διάφορες αντάρτικες οργανώσεις, έγινε στόχος τριών αεροπορικών επιδρομών, τόνισε το Παρατηρητήριο, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» δημιουργήθηκαν έπειτα από μια συμφωνία τον Μάιο από ξένες δυνάμεις, συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, για να κηρυχθούν εκεχειρίες σε διάφορες περιοχές της Συρίας.
Αυτές περιλαμβάνουν περιοχές του Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), της Χομς (κέντρο), της Χάμα (κέντρο), του Χαλεπίου (βόρεια) και της Λατάκιας (δυτικά).

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


13/11/2017 18:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός

Be the first to comment on "Νεκροί 21 άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία: Πέντε ήταν παιδιά…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*