Να κάνουμε την ανατροπή αυτή την Κυριακή, να πάμε σε αλλαγή γενιάς, λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης




Πρέπει να πάμε σε αλλαγή γενιάς, επιμένει ο Κρητικός ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος την Κυριακή θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, στον τελικό γύρο της αναμέτρησης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα μας, τονίζει ότι πρέπει “να πρωταγωνιστήσει η γενιά της κρίσης και μαζί με τα ηθικά στελέχη που έχουν τεράστια προσφορά στην παράταξη να δώσουμε τη μάχη για μια ριζοσπαστική πολιτική ανανέωση, ήθους, κουλτούρας, αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας, ευθύβολο πολιτικό λόγο”.

Ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη την Κυριακή και αναφερόμενος στη θέση του απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνει:

“Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικά καμιά σχέση με το νέο. Εκφράζει το ΒΑΘΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Την κυριαρχία διά μέσω του κράτους, την εξουσία ως αυτοσκοπό, την πολιτική απατεωνιά. Η επιλογή και μόνο να συμμαχήσει με τον κ. Καμμένο δείχνει ότι εκπροσωπεί το παλιό, τη συντήρηση, το κατεστημένο. Αλλωστε, δεν πρόκειται για συγκυριακή συμμαχία. ο κ. Καμμένος είναι το alter ego του πρωθυπουργού, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε”.

Κύριε Ανδρουλάκη τι είναι αυτό που θέλετε να φέρετε στο χώρο της κεντροαριστεράς και στο πολιτικό σύστημα;

Σε όλη την προεκλογική μου εκστρατεία δήλωνα ότι πρέπει να πάμε σε αλλαγή γενιάς. Να πρωταγωνιστήσει η γενιά της κρίσης και μαζί με τα ηθικά στελέχη που έχουν τεράστια προσφορά στην παράταξη να δώσουμε τη μάχη για μια ριζοσπαστική πολιτική ανανέωση, ήθους, κουλτούρας, αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας, ευθύβολο πολιτικό λόγο. Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι η επόμενη μέρα θα είναι μέρα πολιτικής ανανέωση. Αλλωστε, το νέο δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι προϊόν τολμηρών συγκρούσεων και ανατροπών. Και δηλώνω ξεκάθαρα ότι ποτέ δε μίλησα για απλή ανανέωση μόνο προσώπων. Αλλά μιλώ για αξιακή ανανέωση.

Ποια θα είναι η πρώτη πρωτοβουλία που θα πάρετε αν κερδίσετε και ποια θα είναι η θέση σας αν χάσετε;

Δίνω τη μάχη για να την κερδίσω και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα είδα ότι ο κόσμος ζητά ανατροπή, ζητά μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη και αλλαγή του παλαιού πολιτικού συστήματος. Θέλει σύγκρουση με τα κατεστημένα που βούλιαξαν την Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά, αξιακά. Η πρώτη απόφαση που θα πάρω αν ηγηθώ αυτής της προσπάθειας θα είναι η διοργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου φορέα. Ολοι οι υποψήφιοι και οι χιλιάδες συνιδρυτές που έδειξαν ότι θέλουν την ανανέωση, την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, μαζί θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει.
Αν ηττηθώ έχω δεσμευτεί ότι θα είμαι εδώ και την επόμενη ημέρα. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου και την προσφορά μου στη δημοκρατική παράταξη. Ημουν πάντοτε παρών και ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ως Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Ήμουν εδώ και στις καλές εποχές και στις δύσκολες και σκοπεύω να παραμείνω. Αλλωστε, το σημαντικότερο είναι να φτιάξουμε ένα θεσμικό κόμμα που θα σέβεται τους θεσμούς και θα στηρίζει στις αρχές της συλλογικότητας.

Ποια είναι η θέση σας απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικά καμιά σχέση με το νέο. Εκφράζει το ΒΑΘΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Την κυριαρχία διά μέσω του κράτους, την εξουσία ως αυτοσκοπό, την πολιτική απατεωνιά. Η επιλογή και μόνο να συμμαχήσει με τον κ. Καμμένο δείχνει ότι εκπροσωπεί το παλιό, τη συντήρηση, το κατεστημένο. Αλλωστε, δεν πρόκειται για συγκυριακή συμμαχία. ο κ. Καμμένος είναι το alter ego του πρωθυπουργού, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να αρπάξει την εξουσία και συνεχίζει να υπηρετεί με πίστη τον εθνολαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Τι θέλετε να πείτε στους πολίτες λίγες ώρες πριν από τις εκλογές;

Ζητώ τη μαζική συμμετοχή όσων ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Τους ζητώ να γίνουν συνιδρυτές της παράταξης, να γίνουν κομμάτι της ιστορίας που γράφεται.
Αυτό που θέλω εγώ να φέρω είναι η ανανέωση, να εκφράσουμε τις αγωνίες των πολιτών, κυρίως των νέων. Και να συμβάλουμε στην ανάταξη της μεσαίας τάξης, να επαναφέρουμε τον σεβασμό στους θεσμούς και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ευκαιριών για όλους. Η μαζική συμμετοχή την περασμένη Κυριακή έδειξε ότι ο κόσμος αναζητά την ελπίδα. Εμείς δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.
Η στήριξη στο πρόσωπό μου θα είναι τιμή και θα είναι δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, δεν θα μετρήσω ποτέ το πολιτικό κόστος, δεν θα μετρήσω κανένα συμφέρον πέρα από το συμφέρον της πατρίδας.
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσάς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: