ΜΚΟ υποστηρίζει ότι σκοτώθηκαν 53 άμαχοι στις επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας στη Συρία




Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 21 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Συρία, σε επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον ενός χωριού που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα πλήγματα έγιναν τα ξημερώματα και στοχοθέτησαν το χωριό Σάφα, στην όχθη του Ευφράτη ποταμού, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου η ρωσική ΠΑ υποστηρίζει μια επιχείρηση των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού για να αποσπάσει από το ΙΚ τα τελευταία εδάφη που κατέχει. Ένας προηγούμενος απολογισμός της οργάνωσης αυτής έκανε λόγο για 34 νεκρούς άμαχους, ανάμεσά τους 15 παιδιά.

Δεκαεννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το καθεστώς κοντά στη Δαμασκό

Βομβαρδισμοί που πραγματοποίησε το συριακό καθεστώς στοίχισαν τη ζωή σε 19 αμάχους στην ανατολική Γούτα, μια περιφέρεια που ελέγχεται από τους αντάρτες κοντά στο Δαμασκό και πλήττεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η ανατολική Γούτα, που πολιορκείται από το 2013 από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, περιλαμβάνεται στις τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκαν φέτος σε περιφέρειες της χώρας με στόχο να επιβληθεί μια βιώσιμη εκεχειρία.

“Εντούτοις το καθεστώς από τα μέσα Νοεμβρίου ενίσχυσε τα πλήγματα εναντίον της περιφέρειας αυτής –όπου περίπου 400.000 κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα– έπειτα από μια επίθεση ανταρτών εναντίον στρατιωτικής βάσης στον ίδιο τομέα.

Τα αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος εναντίον των τοποθεσιών Μισράμπα και Μαντίρα στοίχισαν τη ζωή σε 17 αμάχους, ενώ πυρά πυροβολικού εναντίον της πόλης Ντούμα είχαν αποτέλεσμα δύο νεκρούς, σύμφωνα με το Παατηρητήριο.

«Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά», σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι φονικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες με στόχο τη Γούτα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από εκατό ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: