Μας έκλεψαν και τον Δούρειο Ίππο: Την ίδια τακτική χρησιμοποιούν στη Θράκη τα ίδια εφαρμόζουν στην Κύπρο




Του Γιάννη Σπανού

Ο Δούρειος Ίππος ήταν ένα ευφυέστατο εφεύρημα του πονηρού Οδυσσέα που ο θείος Όμηρος διαιώνισε. Κι αυτό το ξύλινο κατασκεύασμα που περιγράφεται στην «Ιλιάδα» οδήγησε τον δεκαετή πόλεμο στην κατάκτηση της πόλης του Πριάμου και στη λήξη του ανδρόφονου Τρωικού Πολέμου.

Για τους πολεμικούς ηγέτες άλλων χωρών συμπεριλαμβάνεται στις τακτικές του πολέμου. Βρίθει η πολεμική ιστορία από επαναλήψεις του τεχνάσματος του βασιλιά της Ιθάκης. Για τους Έλληνες είναι ένας από τους ωραίους εθνικούς μύθους για τα παιδιά. Άλλο ένα ελληνικό παραμύθι που γοητεύει τη φαντασία και συναρπάζει. Δεν είδαμε τον μύθο όπως οφείλαμε, σε πρακτική εφαρμογή. Αλλά την πρακτική του είδαν οι Τούρκοι.

Όπως μας έκλεψαν τόσα ευρήματα της ελληνικής σκέψης, μας έκλεψαν και τον Δούρειο Ίππο, όπως, άλλωστε, έκαναν και με τον επικό μας ποιητή. Τον πλάσαραν σαν… Ομέρη, άσχετα εάν τον 9ο π.Χ. αιώνα Τούρκοι δεν υπήρχαν στην Ιστορία. Έβοσκαν κλεμμένα πρόβατα στο πουθενά, κάπου στην κεντρική Ασία. Μήπως σε κλεμμένες μεθόδους από άλλους δεν κατάφεραν επιτυχίες; Άλωσαν την Κωνσταντινούπολη μιμούμενοι τη μεταφορά πλοίων διά ξηράς,(Νικήτας Ωορύφας στον Ισθμό, 872, και οι εμπόλεμοι Ενετοί- Λομβαρδοί 1439). Ανάλογα με τις συνθήκες, οι Τούρκοι μιμούνται ελληνικά κόλπα κι εμείς τις αρπάζουμε κατακέφαλα, χωρίς να διερωτώμεθα για τις αιτίες των συντριβών μας και το ρίχνουμε στα μοιρολόγια, σκυφτοί ραγιάδες στις… ζεμπεκιές.

Την τακτική του Δούρειου Ίππου εφάρμοσαν με εξαφάνιση των 9 εκατομμυρίων της Μικράς Ασίας και από το 1453 στην Πόλη. Την ίδια τακτική χρησιμοποιούν στη Θράκη, όπως σχεδίασε ο Οζάλ, τα ίδια εφαρμόζουν στην Κύπρο από το 1974, από την Κερκόπορτα της αλήστου μνήμης χούντας. Κουβαλούν ασταμάτητα πληθυσμούς από την Ανατολία, όπως είχαν προγραμματίσει οι Εγγλέζοι στη δεκαετία του πενήντα. Ο Μακμίλαν κι ο Ζορλού συζήτησαν τη μεταφορά τρακόσιων χιλιάδων Τούρκων στο βόρειο τμήμα, για αριθμητική εξίσωση στο νησί (Λάγκαστερ Χάουζ Αύγουστος 1955). Και ενώ οι διαβόητοι ηγέτες μας τρέφονταν με τις αυταπάτες τους και μεθούσαν στα τραπέζια της εξουσιομανίας τους, οι Τούρκοι με σεναριογράφους τους Εγγλέζους προωθούσαν το δούρειο κόλπο. Τώρα η πληθυσμιακή εικόνα της Κύπρου ισοσκελίζει Έλληνες και Τούρκους. Οι εισβολείς με την ασυγκράτητη τεκνογονία πληθαίνουν, με στόχο να επιτύχουν πληθυσμό αριθμητικά υπέρτερο του ελληνικού, ενώ στην ελληνική πλευρά η υπογεννητικότητα τρομάζει. Σε προβλεπόμενο χρόνο θα καταντήσουμε μειοψηφία, η δημοκρατική μας σοφία θα μας σύρει σε μειονότητα και… δημοκρατικά(!) θα επιβληθεί κυβέρνηση, που, βέβαια, δεν θα μας παραχωρεί προνόμια, όπως η γαλαντομία της ηγεμονίας μας εκχώρησε στη μουσουλμανική μειονότητα που αναβάθμισε σε κοινότητα, αλλά εν ονόματι της… δημοκρατίας θα μας κυβερνά η Τουρκία! Όσο για την ελληνική κοινότητα, θα κληθεί να τουρκέψει ή να μεταναστεύσει. Δεν παροράται η καταχθόνια υποβολή ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά… Κύπριοι με φοινικική καταγωγή»! Τώρα γιατί δεν έχουμε φοινικικά ονόματα, γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα, άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ίσως θα έπρεπε έστω και αργά οι πάνσοφοί μας να μελετήσουν τις περιπτώσεις Αλεξανδρέττας και Λιβάνου. Οι χριστιανικές πλειοψηφίες της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα κατήντησαν μειοψηφίες! Στην Ελλάδα η πολιτική αβελτηρία επέτρεψε την αλβανική μετανάστευση σε ανεξέλεγκτες μετακινήσεις. Οι Αλβανοί επίσημα υπολογίζονται σε μισό περίπου εκατομμύριο, ενώ η αλήθεια παρουσιάζει υπερδιπλάσιους. Και η αλβανική μάζα «παράγει» πάνοπλες υποκοσμικές συμμορίες με «μακάροφ» που τρομοκρατούν και λυμαίνονται τη χώρα, χασισώνοντας τη νεολαία και διοικώντας ολόκληρες συνοικίες της Αθήνας.

Ταυτόχρονα ας μελετήσουν οι αρμόδιοι τα μεταναστευτικά κύματα. Οι Ευρωπαίοι συνηγόρησαν στην ελληνική καταφυγή προσφύγων και μεταναστών με υποσχέσεις ανάσχεσης της ξενοκρατίας αλλά οι υποσχέσεις τους αποδεικνύονται απάτη. Τα νησιά πνίγονται από τη μεταναστευτική τρικυμία, Μυτιλήνη, Χίος, Κως, Ρόδος παραδίδονται, οι Αλβανοί ανέρχονται στο 52% του συνόλου μεταναστών. Και ενώ οι Ευρωπαίοι όφειλαν να δεχτούν μετακινήσεις, τις αρνούνται ( Δέχτηκαν: Βέλγιο 24, Φινλανδία 115, Λουξεμβούργο 30, Πορτογαλία 89, Ισπανία 18, Σουηδία 39. Όφειλαν να φιλοξενήσουν 63.302 και δέχτηκαν 615).

Και η Κύπρος; Η οργανωμένη μεταφορά «προσφύγων» και μεταναστών βρίσκει ανοιχτές τις πόρτες. Το φαινόμενο βοά. Και η οικογένεια Ταβίλ από τη Συρία εφάρμοσε ασύδοτο όργιο. Και δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον της συμμορίας που πλούτισε ενθυλακώνοντας μέχρι πέντε χιλιάδες δολάρια από κάθε πελάτη που μας κουβαλά. Αν χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες, να ζητηθούν.

Ιδού τα στοιχεία χαρακτηρισμού ως Δούρειου Ίππου της καθόδου μουσουλμάνων στην Κύπρο. Συγκροτούν ήδη Πέμπτη Φάλαγγα που θα μας καρφώσει πισώπλατα, όταν η Τουρκία αποφασίσει κατάληψη της πατρίδας μας, με το πανάρχαιο σύστημα του ομηρικού μύθου, ενώ εμείς θα αποδημούμε τυλιγμένοι στο σάβανο μισού αιώνα διαδοχικής απερισκεψίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙς APOPSEIS.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: