Μάρτυρας “κατηγορίας” ο Ζαράμπ: Εξοργισμένο το κόμμα του Ερντογάν κάνει λόγο για “ύποπτο σκηνικό”…




Η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στην Άγκυρα η κατάθεση του Τούρκου επιχειρηματία ιρανικής καταγωγής Ρεζά Ζαράμπ στις ΗΠΑ, διότι ήδη βουλευτές του ΑΚΡ κάνουν λόγο για “ύποπτο σκηνικό”,αφήνοντας αιχμές ότι ο “ταμίας” του Ερντογάν είναι πράκτορας των Αμερικανών.

Ήδη ο βουλευτής του ΑΚΡ Μπουρχάν Κουζού δήλωσε ότι πρόκειται για ‘ύποπτο σκηνικό’ και διερωτήθηκε αν από την αρχή ο Ζαράμπ ήταν πράκτορας των Αμερικανών. Σύμφωνα με τον Κουζού οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από την Τουρκία. “Εμείς λεφτά δεν έχουμε Τραμπ, κοίτα τη δουλειά σου”, είπε σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.

Ο Ρεζά Ζαράμπ συνελήφθη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2016 με την κατηγορία της παραβίασης του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν και από τότε η τουρκική κυβέρνηση είναι σε συναγερμό φοβούμενη για τις πιθανές αποκαλύψεις που ενδέχεται να κάνει ο Ζαράμπ στις αμερικανικές αρχές εναντίον της Άγκυρας. Ο Ζαράμπ είχε παραβιάσει το εμπόριο από το 2011 αγοράζοντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο έναντι χρυσού. Ωστόσο από τότε δεν έχει ξεκαθαρίσει πως κατάφερε να έχει πρόσβαση στο τουρκικό δικαστικό σύστημα ούτε και πως το 2013 κατάφερε να πάρει τουρκική υπηκοότητα.

Πάντως όλα τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τη δίκη στην οποία τελικά ο Ζαράμπ αντί για κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του πρώην βοηθού διευθυντή της τουρκικής Τράπεζας Χαλκ Μεχμέτ Χακάν Ατίλα.

Ο Ζαραμπ δήλωσε ότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές και να πει την αλήθεια. Κατά την σημερινή του εμφάνιση ο επιχειρηματίας είπε ότι για να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα Ακτίφ στην Τουρκία διαμεσολάβησε ο τότε Τούρκος ΕΕ Έγκεμεν Μπαγίς.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 29/11/2017 19:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: