Λύση στο Kυπριακό με πλήρη κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, λέει η ΕΔΕΚ: Επίθεση σε ΔΗΣΥ




Σκληρή επίθεση στον ΔΗΣΥ για Κυπριακό εξαπολύει η ΕΔΕΚ.

“Τις τελευταίες μέρες ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ επικαλείται τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και προβαίνει σε συστηματική παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σιζόπουλου με στόχο να μεταφέρει και να αποκρύψει:

τις τεράστιες ευθύνες τις οποίες έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ηγεσία του ΔΗΣΥ για τις επικίνδυνες υποχωρήσεις που έχουν γίνει στο Κραν Μοντανά, καθώς επίσης και την επιβεβαίωση της αδιέξοδης πολιτικής που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Θα ήταν φρονιμότερο για τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ προτού θέτει αυτά τα ερωτήματα και διλήμματα να απαντήσει ο ίδιος με ευθύτητα στους πολίτες τι σχέση έχουν οι θέσεις που υποστηρίζει σήμερα σε σχέση με τις θέσεις που υποστήριζε για το σχέδιο ΑΝΑΝ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περίοδο 2003-2004.

Για την ΕΔΕΚ το δίλημμα δεν είναι ΔΔΟ ή διχοτόμηση, γιατί οι πρόνοιες που έχουν αποδεχθεί τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ως περιεχόμενο της λύσης του κυπριακού, είναι κάτι χειρότερο από διχοτόμηση. Στην ουσία οδηγούν σε πλήρη έλεγχο από την Τουρκία του Τουρκοκυπριακού συνιστώντων τμήματος και δια μέσου αυτού τον πλήρη έλεγχο, πολιτικό και θεσμικό, της λειτουργίας του Κυπριακού Κράτους.

Η μόνη δυνατή, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό είναι η δημοκρατική λύση με πλήρη κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η Κύπρος να είναι ένα φυσιολογικό κράτος και όχι κράτος προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και τους υποψήφιους που υποστηρίζουν να μας μας πουν το πλαίσιο και το περιεχόμενο της λύσης που θέλουν να επιβάλουν και στο οποίο περιλαμβάνεται η εκ περιτροπής προεδρία, η παραμονή όλων των εποίκων, τα βέτο των Τουρκοκυπρίων, οι τέσσερις βασικές ελευθερίες σε Τούρκους πολίτες και η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, εάν κατοχυρώνουν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και εάν οδηγούν στη δημιουργία ενός φυσιολογικού κράτους”, καταλήγει η ΕΔΕΚ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

20/11/2017 14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: