Κόλαφος στην τακτική του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό οι δηλώσεις Μακρόν, λέει η ΕΔΕΚ




Με αιχμηρό και καυστικό τρόπο σχολίασε η ΕΔΕΚ τις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας για το Κυπριακό μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Οι δηλώσεις του κ. Μακρόν ως συνέχεια των δηλώσεων και του κ. Πούτιν για το ενδιαφέρον των δύο χωρών για εμπλοκή στο Κυπριακό, αποτελούν έναν πρόσθετο κόλαφο στην τακτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ενώ κατ’ επανάληψη στο Εθνικό Συμβούλιο η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση για να ζητήσει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το κυπριακό για να συζητηθεί η εξωτερική πτυχή του προβλήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη αρνήθηκε να το πράξη προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. 

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, μετά την κατάρρευση της Πενταμερούς και μετά την αποτυχία του στόχου που ο ίδιος ο Πρόεδρος έθεσε, η αίτηση για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την επίλυση του κυπριακού είναι επιβεβλημένη.

«Επιπλέον, αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει  ότι οι δηλώσεις του Ν. Αναστασιάδη για το ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που έμειναν οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, δηλαδή συνέχιση της Πενταμερούς, είναι μία λανθασμένη και επιζήμια τακτική η οποία δεν αξιοποιεί τις διαπραγματευτικές σχέσεις και τις ισχυρές δυνάμεις που ενδιαφέρονται τα εμπλακούν  στο κυπριακό. Αντί αυτού αφήνει την Κυπριακή Δημοκρατία απροστάτευτη και κυρίως έρμαιο των επιλογών αυτών  που είτε δημιούργησαν είτε συντηρούν το κυπριακό στη σημερινή του μορφή» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/11/2017

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: