Κλήση στη δίκη της Siemens Ντόρας Μπακογιάννη, Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο Σκαρπέλης




Ο συνήγορος του κατηγορούμενου για τα «μαύρα ταμεία της Siemens» Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης, ζήτησε να κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Ντόρα Μπακογιάννη για τα δώρα που δέχθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΟΤΕ ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο πολιτικών με τη γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου, η οποία συνεχίζει την κατάθεσή της για τρίτη ημέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο για «σωρεία προσφορών» προς «τρυφερούς βλαστούς πολιτικής δυναστείας» που πρέπει να ερευνηθούν. Ανέφερε, επίσης, ότι «τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα» ήταν αξίας 137.000 ευρώ και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προκαταβολή γι αυτά λίγες μέρες αφού έφυγε ο κ. Χριστοφορακος από τη Siemens τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ τα εξόφλησε μετά την έφοδο του εισαγγελέα στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας, τον Μάιο του 2008.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, καθώς -όπως τόνισε- δεν αφορά την κατηγορία, ωστόσο -όπως ανέφερε- η παροχή δώρων καταδεικνύει τη «γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

09/11/2017 11:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: