“Κλειδί” ο Ευκλείδης, ομιλεί τώρα και για φυλακές! Δεν θα σας βγει η ακροδεξιά ατζέντα, λέει σε ΝΔ




Σε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του υπουργού Οικονομικών, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια, επί της τροπολογίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επανίδρυση των φυλακών ύψιστης ασφάλειας (Τύπου Γ’) και την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου για τη αποσυμφόρηση των φυλακών, που απορρίφθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την τροπολογία κατέθεσε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια και την εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε, ότι η ΝΔ επιχειρεί παρέμβαση σε μια «άκρως προβληματική κατάσταση» με την επαναφορά της λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας και την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Είναι κοινή πλέον αίσθηση στην κοινωνία, αλλά και στους ειδικούς, ότι το σύστημα ποινικής καταστολής τελεί υπό κατάρρευση» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε την ρήση του Ντοστογιέφσκι, ότι «ο πολιτισμός μίας χώρας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους φυλακισμένους», απορρίπτοντας την τροπολογία και μεμφόμενος την ΝΔ για «ακροδεξιά ατζέντα».

Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Η ακροδεξιά ατζέντα στα θέματα φυλακισμένων και μεταναστών δεν θα σας βγει και κάνετε μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία».

«Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά, ούτε ακροδεξιά» απάντησε από την πλευρά του ο εισηγητής της τροπολογίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξήγησε ότι το κόμμα του κατέθεσε μια τροπολογία, για την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας (γ’ τύπου) και την παύση απόλυσης βαρυποινιτών με τα έκτακτα μέτρα αποσυμφόρησης Παρασκευόπουλου – Κοντονή, «που κάθε άλλο παρά έκτακτα είναι πια».

«Διότι δεν φθάνουν όσοι βαρυποινίτες έχουν ήδη βγει έξω, με το αρ. 43 του ν.4489/17, παρατείνατε τα “έκτακτα μέτρα” έως τον Αύγουστο του 2018» σχολίασε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε προς τον παριστάμενο υπουργό, ότι οι διατάξεις αποσυμφόρησης πρέπει να έχουν ποιοτικές παραμέτρους και ένα πλαίσιο λογικής.

«Διαρκούς χαρακτήρα διατάξεις αποσυμφόρησης είναι απολύτως πρωτοφανείς και ευθύνονται για τη συνεχόμενη αύξηση της εγκληματικότητας» τόνισε επίσης ο κ. Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προ ολίγων ημερών, στη Βουλή, επικαλείτο μείωση της εγκληματικότητας, ενώ στην πραγματικότητα -όπως είπε- συμβαίνει το αντίθετο.

«Από όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας ισχύουν τα αντίστροφα, για αύξηση της εγκληματικότητας και όχι για μείωση» προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξάλλου, η ΝΔ, στην συνοδευτική της τροπολογίας της ανακοίνωση, αναφέρει ότι η κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις, ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια: Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά τους.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της, και επισημαίνει ότι με την τροπολογία την οποία κατέθεσε επανέρχεται η ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας – μεταξύ άλλων- την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Αν δεν κατανοεί η κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

14/11/2017 15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: