ΚΚΕ & ΠΟΤΑΜΙ για τα βλήματα: Απλά μαθηματικά που προκαλούν ερωτηματικά είπε ο Σταύρος, για “μπόχα” μίλησε ο Κουτσούμπας…(video)




“Να αρχίσουμε με λίγα μαθηματικά: τα 300.000 βλήματα κάνουν 66 εκατομμύρια. Τα 200 που θα έπαιρνε με την άδεια του Καμμένου ο Παπαδόπουλος, χωρίς να τα έχουν παραγγείλει οι Σαουδάραβες, πόσο κάνουν;” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας είπε χαρακτηριστικά ότι “αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του”.

Προσέξτε, γιατί εδώ ίσως βρίσκεται το μυστικό της υπόθεσης. Τα όπλα, όπως λένε οι στρατιωτικοί, είναι σαν τα ναρκωτικά. Στα φαρμακεία η μορφίνη είναι φτηνή. Στη μαύρη αγορά η τιμή της εκτοξεύεται. Το ίδιο και με τα βλήματα. Υπάρχουν οι επίσημες τιμές και οι τιμές της μαύρης αγοράς. Και τα 300.000 βλήματα που εμείς θα τα δίναμε για 66 εκατομμύρια, στη μαύρη αγορά κάποιος ή κάποιοι θα τα έπαιρναν για 200 εκατομμύρια. Έτσι προκύπτουν οι μίζες και γι΄ αυτό χρειάζονται οι μεσάζοντες. Εκεί κερδίζουν οι λαθρέμποροι, οι μιζαδόροι και οι διεφθαρμένες εξουσίες.

Υπάρχουν λοιπόν αμείλικτα ερωτήματα στην υπόθεση:
Που θα πήγαιναν τα 200.000 βλήματα;
Σε ποιες τσέπες;
Και σε ποια μαύρα ταμεία θα κατέληγαν τα παραπανήσια λεφτά;

Θλίβομαι, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ
-και απευθύνομαι σε αυτούς που μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά δεν διανοούμαι ότι εμπλέκονται σε μαύρες δουλειές-
Θλίβομαι γιατί σκύβετε συνεχώς το κεφάλι μπροστά στον κ. Καμμένο. Φοβάστε μην τον στεναχωρήσετε και, επειδή σας πέφτει βαρύ να τον καλύψετε, ανακαλύψατε τώρα τα παιδάκια της Υεμένης για τα οποία δεν είχατε πει κουβέντα όταν το θέμα είχε έρθει στη Βουλή. Αλλά θέλετε μια ιστορία για τα παράθυρα. Να σας ρωτάνε για τις μίζες και εσείς να λέτε: «εμείς δεν εγκρίνουμε τον βομβαρδισμό αμάχων».

Κυρίες και κύριοι,
υπάρχει ένας συνεχής κατήφορος:

«…Είχαμε αυταπάτες αλλά δεν είπαμε ψέματα
… Είπαμε ψέματα αλλά δεν κλέψαμε.
… Κλέβουν κάποιοι άλλοι αλλά όχι εμείς».

Πού θα σταματήσει αυτό; Για πόσο ακόμη θα καλύπτετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης; Στα μικρά, στα μεγάλα, στα εθνικά.

Σας προκαλώ λοιπόν: Αποδέχεστε τις απόψεις Καμμένου για τα Σκόπια; Στις 26 Οκτωβρίου δήλωσε στη Θεσσαλονίκη η αυτού εξοχότης, ότι δεν δέχεται να συμπεριληφθεί με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία -ή παράγωγό του- στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας. Αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης; Αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ;

Κυρίες και κύριοι,
την ακροδεξιά όσο και να την πλένεις ακροδεξιά μένει.
Είστε ανίκανοι να προασπίσετε τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ.Καμμένος το ΄15 σε μια επίδειξη κουτοπόνηρου εκβιασμού απείλησε την Ευρώπη ότι: «κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων εξτρεμιστικών στοιχείων, θα εισβάλλουν μέσω Τουρκίας στην καρδιά της Δύσης».

Όλοι τότε κοίταξαν καχύποπτα προς τη χώρα μας. Άρχισαν να κρατάνε αρχεία, να σκληραίνουν τους ελέγχους και σήμερα οι Έλληνες αντιμετωπίζονται ως τριτοκοσμικοί επισκέπτες. Δύο ώρες αναμονή στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, τέσσερις –πέντε διαφορετικοί έλεγχοι. Και δεν μιλώ μόνο για τον τουρισμό. Μιλώ και γι΄ αυτούς που ταξιδεύουν για δουλειές. Οι Έλληνες ταλαιπωρούνται και προσβάλλονται επειδή εσείς είστε ανίκανοι.

Και -για να γυρίσω στα βλήματα- γιατί μόνο δέκα χρόνια φυλακή σε όσους αποκαλύπτουν τα μυστικά; Γιατί τέτοια επιείκεια;

Ο Νίξον -όπως μας θύμισε ο Πάσχος Μανδραβέλης- είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυπτε τα «εθνικά μυστικά» του Watergate. Εσείς στα δέκα χρόνια θα μείνετε; Για να ξεπεράσουμε αυτή την υπόθεση, κυρίες και κύριοι, θα πω μόνο μια φράση: εθνικό είναι το αληθές, και αυτό πρέπει να το υπερασπιστεί η Βουλή μέχρι τέλους.

Κυρίες και Κύριοι,
το ακροατήριό σας δεν είναι μόνο οι ψεκασμένοι φίλοι σας, είναι όλη η Ελλάδα.
Προσαρμοστείτε λοιπόν. Το ΄15 στον μεγάλο έρωτα με τον Καμμένο ανεχθήκατε τα πάντα. Ήταν τότε που όλοι οι άλλοι ήταν γερμανοτσολιάδες και δουλοπρεπείς και αυτός έλεγε:
-«δεν θα κάνουμε πολιτική στα τέσσερα»
-«δεν θα κάνουμε βίζιτες»

Ανεχθήκατε αυτή τη συμπεριφορά και -καθότι σπανίως βρίσκεις τόσο νουνεχή και μετριοπαθή πολιτικό το ΄16-, τον αναβαθμίσατε σε οιoνεί αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό θρησκευμάτων παρεμπιπτόντως. Έδιωξε τον κ.Φίλη και παρουσία του κ.Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου εγγυήθηκε στην ακροδεξιά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στα βιβλία των θρησκευτικών.

Όσο για φέτος, τα θυμάστε: ισοβίτες – ρουλέτες – συνεχή ψέματα στη Βουλή. Παρεμπιπτόντως σήμερα κ. Καμμένε είπατε ότι ζητήσατε την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου σας. Γιατί δεν το κάνατε και για τις συνομιλίες σας με τον ισοβίτη όταν όλοι σας το ζήταγαν;

Η συμμετοχή σας στην κυβέρνηση κ. Καμμένε συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία και συνεχίζει να προκαλεί απέχθεια σε όλη την Ευρώπη. Γιατί ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τις καθυστερημένες αντιευρωπαϊκές, συνωμοσιολογικές δυνάμεις. Ο εθνολαϊκισμός, όμως, όταν βγαίνει στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, βγαίνει με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δεν βγαίνει με ευθύνη του κ. Καμμένου. Άρα συνυπεύθυνος για τα λάθη, τις παραλήψεις αλλά και για όλες αυτές τις ενέργειες που δεν είναι τόσο φανερό ότι είναι απλώς λάθη, αλλά είναι κάτι παραπάνω, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας. Σε ότι αφορά τώρα τις πατριωτικές κορώνες από την πλευρά του Υπουργού Αμύνης, θέλω να παραφράσω μια φράση του Σάμουελ Τζόνσον: ο πατριωτισμός -τον οποίο μονίμως επικαλείστε- ο πατριωτισμός είναι συχνά το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.

Δ. Κουτσούμπας: Αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του

«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας.

Αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αξόνων και αντιαξόνων στην ευρύτερη περιοχή, στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας, στην διακύμανση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και στις 34 συμφωνίες που υπέγραψε με αυτές επί προεδρίας Τράμπ και στο ότι «η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».

Μίλησε ακόμα και για την αντιπαράθεση της Σ. Αραβίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων πετρελαιομοναρχιών της περιοχής, με την Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ, ενώ επισήμανε, ότι οι αντιθέσεις της Σ. Αραβίας με το Ιράν αντανακλώνται και στην επέμβαση της Σ. Αραβίας από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη, που έχει οδηγήσει σε σφαγές και λιμοκτονία αμάχων.

«Να γιατί είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση όπλων στην Σ. Αραβία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έμμεση συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν στην Υεμένη, μέσω της πώλησης όπλων και χαρακτηρίζοντας ως αποκορύφωμα κυνισμού τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, αυτό σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: