Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης εκτέλεσαν Κύπρος και Βρετανία, με συμμετοχή φρεγάτας




Σε κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε το πλήρωμα της φρεγάτας “HMS Monmouth” του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, πριν την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, πρόκειται για την πρώτη άσκηση μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού, της Κυπριακής Αστυνομίας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή του προγράμματος διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας.

Το σενάριο της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία και το ελικόπτερο Wildcat της βρετανικής φρεγάτας, προέβλεπε τη συνεργασία των μέσων προς διάσωση τεσσάρων ψαράδων από σκάφος που βυθιζόταν.

Ο διοικητής του HMS Monmouth, Ian Feasey εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της άσκησης, λέγοντας ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για συνεργασία με την Κύπρο και διατήρηση της ετοιμότητας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/11/2017 10:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: