. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους ο Αναστασιάδης με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης καταδίκασε έντονα την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους πριν από 34 χρόνια.

Τόνισε ότι η ενέργεια αυτή δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί στο Κυπριακό και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις δηλώσεις που γίνονται στα κατεχόμενα ενώ κληθείς να αναφερθεί στις προκλήσεις που συνεχίζονται και στις πληροφορίες ότι σήμερα εμφανίστηκαν ακόμη τέσσερα τουρκικά μαχητικά, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε ανάλογα φαινόμενα.

“Η μια παρανομία διαδέχεται την άλλη, η μεγίστη παρανομία ήταν η εισβολή, το επόμενο ήταν η ανακήρυξη του ψευδοκράτους,” επεσήμανε.

“Από τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών φαίνεται ότι διαμορφώνουν μια πολιτική η οποία ποσώς δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα οποία προσδοκούμε. Εν πάση όμως περιπτώσει δεν θέλω να προχωρήσω πέραν από την έντονη καταδίκη ενός αποσχιστικού φαινομένου, το οποίο δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το Κυπριακό”, κατέληξε ο Πρόεδρος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/11/2017 11:59

Be the first to comment on "Καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους ο Αναστασιάδης με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*