ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Οι τράπεζες έδωσαν την πρότασή τους για το Mega: Σύντομα η απάντηση των μετόχων

Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, η Πειραιώς, η Εθνική, η Alpha και η Eurobank, έδωσαν σήμερα την απάντησή τους στους μετόχους του Mega Channel. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η τραπεζική πρόταση πρακτικά είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά θα γίνουν προσπάθειες για συνεννόηση, ώστε να αλλάξουν σημεία που εμποδίζουν την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού θα μελετήσουν τώρα την πρόταση και είναι δεδομένο ότι θα επανέλθουν και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με τις τράπεζες. Αυτή είναι η απόφαση. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, και με δεδομένη τη βούληση των μετόχων να επαναλειτουργήσει το κανάλι, η προσπάθεια θα συνεχιστεί. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Μία εκ των τραπεζών, ΟΧΙ ΟΛΕΣ, φαίνεται να υπαναχώρησε στο θέμα του επιτοκίου μετά από πιέσεις που δέχθηκε από “εξωτερικούς παράγοντες”, που δεν είχαν καν σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν τέθηκαν ποτέ σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όμως, η αγωνία τους συνεχίζεται. Όλοι οι παράγοντες ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις τύχες τόσων εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παρέμεινε στο κανάλι και συνεχίζουν να εργάζονται για να παίρνουν οι τράπεζες τις δόσεις των δανείων.

 • Για το θέμα των εργαζομένων έφτασε η στιγμή να πάρουν θέση και η κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία και όλα τα κόμματα. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας υπάρχουν πολλά χρήματα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τελεία και παύλα. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.

1 Comment on "Οι τράπεζες έδωσαν την πρότασή τους για το Mega: Σύντομα η απάντηση των μετόχων"

 1. Αντώνης Σ. | November 18, 2017 at 5:53 AM | Reply

  κ. Ιγνατίου, επειδή γενικά διαφωνώ με τις απόψεις σας, αλλά πιστεύω πως δεν έχει καμία σημασία αυτό για κανένα, δεν παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας. Εδώ έφτασα από link και δεν θα σχολίαζα (γνωρίζοντας τις σχέσεις σας με το εν λόγω κανάλι) αν δεν είχατε το:
  “Για το θέμα των εργαζομένων έφτασε η στιγμή να πάρουν θέση και η κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία και όλα τα κόμματα.”
  Για ποιο λόγο κατά την άποψη σας πρέπει να γίνει αυτό και να “πάρουν θέση” τα κόμματα σε μια καθαρά 100% ιδιωτική υπόθεση? Πότε τελικά πρέπει να παρεμβαίνει “το κράτος” στις ιδιωτικές υποθέσεις. Στο θέμα των αδειών, οι ιδιώτες-επιχειρηματίες-πλούσιοι-καναλάρχες, αν θυμάμαι καλά χάλασαν τον κόσμο για την “επέμβαση την κρατική” και την νομοθεσία, γιατί το θέμα έπρεπε να το λύσει η “ελεύθερη αγορά”. Όχι?
  Πρέπει να αποφασίσετε. Αν θέλετε τα κέρδη για τους ιδιώτες “επενδυτές” και την χασούρα για τους φορολογούμενους μέσω η εκτός τραπεζών και ανακεφαλαιοποιήσεων, να το δηλώσετε. Είναι μια θέση. ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΜΩΣ καθαρά να το ακούσουν αυτοί που τόσα χρόνια πληρώνουν.
  Και επί τέλους, πρέπει να σταματήσει ο “εκβιασμός” μέσω των εργαζομένων. Αν προστατεύονται είναι “μπολσεβικισμός”, αν όχι αναλγησία και αδιαφορία. Αρκεί να μην ενοχληθούν τα αφεντικά ε?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*