Οι συνομιλίες με Βουλγαρία ανοίγουν το δρόμο για βελτίωση των συνεργειών εντός της ΕΕ, σημείωσε ο Αναστασιάδης




Οι ειλικρινείς συνομιλίες που είχαμε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας ανοίγουν το δρόμο για ενισχυμένη διμερή συνεργασία, αλλά και για συγκεκριμένους τρόπους βελτίωσης των συνεργειών μεταξύ Κύπρου και Βουλγαρίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο που παρέθεσε προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου Ρούμεν Ράντεβ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στην προσφώνηση του κατά το δείπνο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι ανταλλαγές επισκέψεων ανάμεσα σε Κύπρο και Βουλγαρία στο ανώτατο επίπεδο αντανακλούν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε ότι κοινή επιθυμία των δύο χωρών είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων τους σε τομείς όπως η ναυτιλία, το εμπόριο, η ενέργεια, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία μιας μεγάλης και ενεργούς βουλγαρικής κοινότητας στην Κύπρο αποτελεί ένα ακόμη δεσμό μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προσφέρει την καλύτερη φιλοξενία στα μέλη της βουλγαρικής κοινότητας όπως ο βουλγαρικός λαός προσέφερε φιλοξενία σε χιλιάδες Κύπριους ιδιαίτερα κατά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ράντεβ είπε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη συνεργασία των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας τις προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων τους, κάτι που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη και για τις δύο.

Υπογράμμισε την καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε διεθνές επίπεδο αλλά και εντός της ΕΕ.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Ράντεβ είπε ότι η Βουλγαρία έχει μια συνεπή και συνεχή θέση αρχών την οποία θα συνεχίσει να διατηρεί και ότι η λύση θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι σήμερα το απόγευμα παρέστη σε τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Βασίλ Λέφσκι», εθνικού ήρωα της Βουλγαρίας, στον Δήμο Λακατάμειας, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μελών της βουλγαρικής κοινότητας στην Κύπρο, και ευχαρίστησε την Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμειας για αυτή τους την απόφαση.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/11/2017 21:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: