Η ΝΔ ζητά από Κοτζιά-Καμμένο τα τηλεγραφήματα από τις διπλωματικές μας Αρχές σε Σαουδική Αραβία




Ερώτηση προς τους κ.κ. Κοτζιά και Καμμένο, με την οποία τους ζητά να δώσουν όλη τη σχετική αλληλογραφία και τα τηλεγραφήματα από τις διπλωματικές μας Αρχές στην Σαουδική Αραβία, καταθέτει η ΝΔ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τονίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την ιστορία προσθέτοντας πως δεν μπορεί δύσμοιρη η μεσαία τάξη που τσακίζει και υπερφορολογεί η κυβέρνηση να πληρώνει τα σπασμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Εμείς, απαιτούμε να γίνονται όλα με διαφάνεια και καθαρότητα και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εδώ για να ελέγχει» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια υπάρχει «μια πονεμένη ιστορία στη μεταπολίτευση αντισταθμιστικών, μεσαζόντων, παραγόντων, προμηθειών στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, την οποία οι Έλληνες πολίτες την έχουν πληρώσει ακριβά από το υστέρημά τους».

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε πως υπάρχουν πολλές μαύρες τρύπες και αυτό αποδεικνύεται, όπως είπε, από το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου – δια του αρμοδίου ταξιάρχου που είχε οριστεί στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών – αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία που θεώρησαν ότι είναι προβληματική τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ το προξενείο στη Σ. Αραβία ενημέρωσε τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν κανέναν μεσάζοντα και ότι θέλουν να κάνουν απευθείας μια συμφωνία αγοραπωλησίας πυρομαχικών.

«Η δυνατότητα που υπάρχει για τη χώρα μας να πωλήσει κάποια πυρομαχικά και έτσι να ελαφρυνθεί κάπως η μεσαία τάξη – την οποία οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος υπερφορολογεί άγρια – τορπιλίστηκε εκ των έσω. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και επειδή ουδείς είναι Σέρλοκ Χολμς, η ΝΔ κινήθηκε προς την κατεύθυνση της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αν τα έγγραφα – που κατά την άποψη μας είναι αμφιβόλου γνησιότητας – που πηγαινοέρχονται μπορούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες που έγιναν και τις οποίες όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς, η Σ. Αραβία και τα κόμματα θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υποστηρίζοντας πως το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας δεν θέλει να δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει και όλη η υπόλοιπη κυβέρνηση κωφεύει και δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση.

Όπως αποδείχτηκε, με έγγραφα που παρουσιάσαμε, ο εμπλεκόμενος ιδιώτης διαπραγματευόταν, παράλληλα, ως μεσάζων και για λογαριασμό άλλης χώρας, υποστήριξε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Πώς είναι δυνατόν να πουλάς το ίδιο πολεμικό υλικό σε δύο χώρες; Και γιατί αυτή η σπουδή και βιασύνη να στείλει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης τους υπηρεσιακούς παράγοντες να υπογράψουν στο πόδι στο αεροδρόμιο της Μίκρας. Και γιατί ενώ στην αρχή του καλοκαιριού το υπουργείου μας έλεγε ότι θα είναι μια διακρατική συμφωνία τελικά φτάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού να έχουμε την εμπλοκή του μεσάζοντα; Και γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαπομπεύονται και διασύρονται επειδή προσπάθησαν να κάνουν τη δουλεία τους και να αποτρέψουν την παρουσία μεσαζόντων; Η ΝΔ προσεγγίζει το θέμα με σοβαρότητα, αξιοπιστία και απαιτεί διαφάνεια».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

13/11/2017 11:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: