Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι γυναίκες στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας λόγω του πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Αλλαγή εποχής στην Σαουδική Αραβία, φαίνεται πως φέρνει η ανάληψη της εξουσίας από τον 32χρονο πρίγκηπα, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν… Τουλάχιστον, όσον αφορά στην θέση της γυναίκας μέσα στην σαουδαραβική κοινωνία, που χαρακτηρίζεται από έντονο συντηρητισμό. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα…

Ο νέος ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, θεωρείται πιό «ανοιχτόμυαλος» σε σχέση με τους προκατόχους του και φροντίζει να το δείχνει με τις αποφάσεις του. Οπως αυτή που αφορά στην ελευθερία που παρέχεται πλέον στις γυναίκες, προκειμένου να παρακολουθήσουν αθλητικά γεγονότα.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, οι γυναίκες μπορούν να βρεθούν στα στάδια, αλλά θα βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές των εξεδρών, δεδομένου ότι διατηρείται ο χωροταξικός διαχωρισμός των δύο φύλων σε δημόσιους χώρους. Χωρίς αμφιβολία, πάντως, πρόκειται για μία «μικρή επανάσταση», όπως αντίστοιχα θεωρήθηκε η πρόσφατη απόφαση για την δυνατότητα των γυναικών να λαμβάνουν διπλώματα οδήγησης, αλλά και το δικαίωμα των μαθητριών να αθλούνται στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Γιώργος Διακογιάννης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Be the first to comment on "Οι γυναίκες στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας λόγω του πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*