Η Εθνική Φρουρά έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, λέει ο Φωκαϊδης




Μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με μια νέα δομή δυνάμεων και με την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Ε.Φ. έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, ανέφερε ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Σε χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2017 Β’ ΕΣΣΟ, ο Υπουργός είπε ότι ενισχύονται οι Ειδικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Στρατονομία, μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου για την Αναδιοργάνωση και Εκσυγχρονισμό της ΕΦ. Ενός Σχεδίου, είπε, που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια και που μετατρέπει την Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές.

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η μείωση της θητείας δεν συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού, αλλά οδήγησε και στη δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα , πρόσθεσε, να έχουμε αριθμητική ενίσχυση της Δύναμης αλλά και αναβάθμιση του ηθικού και του φρονήματος.

Ο κ. Φωκαίδης υπογράμμισε το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης. Πρόκειται, είπε, για ένα πρόγραμμα 15ετίας που για πρώτη φορά εφαρμόζεται και υλοποιείται στη βάση συντεταγμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Υπουργός απευθυνόμενος στους νέους Στρατονόμους υπέδειξε ότι το «Νόμος, Τάξις, Πειθαρχία» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά τρόπος ζωής ενός ενσυνείδητου στρατονόμου και τους κάλεσε να θυμούνται ότι από τη νέα τους θέση αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Η τελετή περιλάμβανε στρατιωτικές ασκήσεις ακριβείας, επίδειξη δικυκλιστών, πολεμικές τέχνες (Krav Maga) και διέλευση στίβου μάχης σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/11/2017 17:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: