Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές με αφορμή δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υπόθεση με υπάλληλο σχολικής εφορείας που εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αλλά δεν έχει καταδικαστεί, η συνέχιση της διαδικασίας για το ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, η διαγραφή οφειλών των σωματείων και η εκδήλωση στη Λευκωσία για τις εκποιήσεις, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Σάββατο.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Θρίλερ για τον δεύτερο» ότι νέα δημοσκόπηση δείχνει καθαρά πρώτο και στους δύο γύρους τον Νίκο Αναστασιάδη και ότι για το δεύτερο γύρο θα γίνει μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά. Αλλού η «Α» αναφέρει ότι 133 στελέχη της Αλληλεγγύης από Λεμεσό διαφοροποιούνται από την απόφαση για Νικόλα Παπαδόπουλου και ψηφίζουν Αναστασιάδη. Επίσης προβάλλονται οι αναφορές Βέργα στο δικαστήριο για τα ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ και τις μίζες που δίνονταν.

«Κόμμα αδειανό για μια Ελένη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι αποχώρησαν από την Αλληλεγγύη 132 μέλη, ακολουθούν και άλλοι, αντιδρώντας στην απόφαση για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου. Σε άλλο θέμα ο «Π» αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη κατά την αποτίμηση του έργου του Υπουργείου του και την αναφορά σε αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην περιφέρεια. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και της Λεύκας.

Κάτω από τον τίτλο «Μοιράζουν και κοτσιάνια» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι στα κατεχόμενα παραχωρήθηκαν 11 χιλιάδες υπηκοότητες και κλεμμένη ε/κ γη. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Ελεγκτή ότι είναι παράνομη η διαγραφή οφειλών σωματείων και ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα. Επίσης ο «Φ» δημοσιεύει φωτογραφία από την χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις και αναφέρει ότι από όλα τα ακίνητα έχουν οι μονάδες που δημιούργησαν οι τράπεζες για εκποίηση ακινήτων.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ήλθε και φεύγει με τις ιδιωτικοποιήσεις» και γράφει ότι το Υπουργικό ζητά με νέο νομοσχέδιο λευκή επιταγή για πώληση του μειοψηφικού πακέτου της Cyta. Αλλού αναφέρει πως δεκάδες πολίτες αξίωσαν σε εκδήλωση στη Λευκωσία νομοθετικές ρυθμίσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας. Επίσης η «Χ» γράφει ότι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για το θέμα των διορισμών.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δράστης κακοποίησης παιδιού σε σχολική εφορεία» και αναφέρεται στην αποκάλυψη ότι γυναίκα υπάλληλος σχολικής εφορείας σε σχολείο της Τερσεφάνου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης όμως τα χέρια όλων είναι δεμένα γιατί δεν έχει καταδικαστεί. Αλλού αναφέρει πως η Βουλή ψήφισε νόμο που καταδικάζει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Επίσης αναφέρει η εφημερίδα πως οι γυναίκες στη Βρετανία πρέπει να αναμένουν εκατό χρόνια για να έχουν ίσο μισθό με τους άνδρες.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/11/2017 09:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: