Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα περιστατικά βίας σε βάρος ανηλίκων, οι αντιδράσεις για τη δήλωση Σιζόπουλου για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, το θέμα της 14χρονης που βρέθηκε λιπόθυμη στο κέντρο της Λευκωσίας ύστερα από χρήση ναρκωτικών, οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Στ. Μαλάς στο Κυπριακό εάν εκλεγεί, το θέμα του κλεμμένου αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου και τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων για τις προεδρικές εκλογές κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

«Τραγωδίες ανηλίκων με αριθμούς» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που ότι από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2016 τα ανήλικα παιδιά που έπεσαν θύματα περιστατικών βίας ανέρχονταν στα 895. Αλλού γράφει ότι αντιδράσεις και εντός του ΔΗΚΟ προκάλεσε η επίμαχη αναφορά του Μ. Σιζόπουλου ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφωνεί με τη θέση ότι ΔΔΟ είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο δ/ντης της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου Ιωσήφ Μουτήρης μίλησε για «φακελάκια» που παίρνουν οι γιατροί.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Το άλλο ΔΗΚΟ βάζει πίεση στον Νικόλα» γράφει ότι το παραδοσιακό ΔΗΚΟ βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση ζητώντας ξεκαθάρισμα των θέσεων του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό, μετά τη δήλωση Σιζόπουλου ο οποίος άφησε να νοηθεί ότι και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αποκηρύττει τη ΔΔΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λειτουργός του τμήματος Δασών οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία της άσεμνης επίθεσης και της σεξουαλικής παρενόχλησης υφιστάμενής του. Αλλού γράφει ότι κάτοικοι της οδού Μίλτωνος στον Άγιο Σπυρίδωνα Λεμεσού φωνάζουν εναντίον της ανέγερσης πρατηρίου πετρελαιοειδών.

Κάτω από τον τίτλο «Σοκ χωρίς αποτέλεσμα» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει πως στη Στέγη Νεανίδων, χωρίς την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται, παραμένει η 14χρονη που εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης λιπόθυμη ύστερα από χρήση ναρκωτικών στον κέντρο της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ – Σίσι την ερχόμενη Δευτέρα στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι γυναίκα πέθανε στις πρώτες βοήθειες περιμένοντας για ώρες τον ειδικό γιατρό.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρωτοβουλίες του Σταύρου Μαλά για το Κυπριακό» και γράφει πως άμεση και αποφασιστική θα είναι η αντίδραση του Σταύρου Μαλά μετά την εκλογή του με την υιοθέτηση της διαδικασίας που προτείνει ο ΓΓ του ΟΗΕ στην πρόσφατη έκθεσή του, δίχως προτάξεις και προϋποθέσεις. Αλλού γράφει για την έναρξη χθες το βράδυ του 27ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΕΟ και αναφέρεται σε ρεαλιστικά και αναγκαία αιτήματα της ΠΕΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ασθενείς πεθαίνουν μετά από ώρες αναμονής στις πρώτες βοήθειες.

Η αγγλόγλωσση‘’ Cyprus Mail’’ γράφει στο κύριο της θέμα οι βουλευτές ήγειραν την Πέμπτη ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές χειρίζονται την υπόθεση του κλεμμένου αρχαίου Αιγυπτιακού αγγείου. Σε άλλο θέμα γράφει για τις προσπάθειες προώθησης της παλιάς πόλης της Πάφου μετά και τις αλλαγές που έγιναν στην εικόνα της. Αλλού γράφει για την ανάγκη δημιουργίας ειδικών κέντρων αποκατάστασης για ανηλίκους.

Η «Γνώμη» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Δεν είναι φασίστες, λένε, αλλά δεν καταδικάζουν τον φασισμό» γράφει για επίθεση κατά της αριστεράς, αντί τοποθέτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τους κινδύνους από το φασιστικό τέρας. Σε άλλο θέμα γράφει για νέους τριγμούς στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αλλού αναφέρεται σε αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και βάρη για τους Κύπριους φορολογούμενους.

Το «Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Β’ Γύρος: Ντέρμπι Αναστασιάδη – Νικόλα» και γράφει στις εσωτερικές του σελίδες ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών περνούν ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν προετοιμάσει την ακριβέστερη εκδοχή της Καινής Διαθήκης. Αλλού γράφει ότι η Αλληλεγγύη στήνει την ηγεσία του ΑΚΕΛ στον τοίχο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/11/2017 08:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: