“Η Ελλάδα δείχνει ανοχή σε έναν αιμοδιψή δολοφόνο”: Βρήκε ευκαιρία η Άγκυρα με Κουφοντίνα




Ακατανόητη και μη ανεκτή χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την απόφαση να δοθεί 48ωρη άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέροντας ότι η ανοχή σε έναν αιμοδιψή δολοφόνο αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των Τούρκων διπλωματών.

Στην καταδικαστική ανακοίνωση αναφέρεται: «Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι στις 9 Νοεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος για 2 ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο δεύτερος στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, του Ακόλουθου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας του Ντενίζ Μπολούκμπασί, Συμβούλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1991 και για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, Συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.

Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πώς ένας τρομοκράτης που έχει σκοτώσει τόσους διπλωμάτες να τυγχάνει τέτοιας ευνοϊκής ρύθμισης. Δείχνοντας ανοχή με αυτό τον τρόπο σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη κατά αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των μαρτύρων-διπλωματών μας».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 10/11/2017 12:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: