Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Κ) και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσικατά (Α) κάνουν κοινές δηλώσεις μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Γίνεται Τετραμερής η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με την συμμετοχή της Ιταλίας

Σε τετραμερή διευρύνεται η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, αφού στην επόμενη συνάντηση το πρώτο εξάμηνο του 2018, στην Κρήτη, θα συμμετέχει και η Ιταλία.

Σε δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν συνεργασίες τόσο με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και με χώρες στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην τριμερή με την Ιορδανία, τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018 στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του βασιλιά της Ιορδανίας και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Εξάλλου, σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου η δεύτερη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα του αγωγού EastMed.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

22/11/2017 13:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Be the first to comment on "Γίνεται Τετραμερής η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με την συμμετοχή της Ιταλίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*