Για προεκλογική εκμετάλλευση της Τριμερούς κατηγορεί τον Αναστασιάδη η Αλληλεγγύη




“Χαιρετίζουμε την κάθε προσπάθεια σύναψης συμμαχιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με φίλες χώρες”.

“Χαιρετίζουμε και την Τριμερή διάσκεψη Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας, προσδοκώντας σε ενίσχυση της συνεργίας των τριών χωρών σε όλους του τομείς και ειδικότερα σε αυτόν του φυσικού αερίου. Πλην όμως, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση έχει εντάξει και την Τριμερή, κατά τρόπον άκομψο και απροκάλυπτο στο προεκλογικό σκηνικό.

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και εξηγεί: «Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου η οποία δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της εξευμενιστικής πολιτικής του Προέδρου έναντι της Τουρκίας, για να περάσει ο αγωγός προς τις τουρκικές ακτές όπως απαιτεί ο Ερντογάν.

Για την ώρα δεν φαίνεται ότι έχει αποτραπεί αυτή η καταστροφική προοπτική αλλά οι ζημιές και οι καθυστερήσεις παραμένουν. Οι κίνδυνοι παραμένουν, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι δεσμευμένος να συνεχίσει από εκεί που έμεινε, δηλαδή να ξαναδώσει υπόσταση στην προοπτική αγωγού προς την Τουρκία μέσα σε τεράστιους κινδύνους εκτουρκισμού του νησιού».

«Για την ώρα η κυβέρνηση αρκείται στις εξαγγελίες αλλά ο λαός δεν θέλει «ΘΑ», θέλει σοβαρές εναλλακτικές επιλογές, τις οποίες δεν μπορεί να δώσει ο απερχόμενος Πρόεδρος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Καταληκτικά, η κ. Θεοχάρους τονίζει: «Ακόμη ένας λόγος για να πει ο λαός μπροστά από την κάλπη ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στις δυνάμεις της αλλαγής και της ελπίδας. Γιατί αυτή την φορά ο καθένας ενώπιον της κάλπης θα αναμετρηθεί με την ιστορία του».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/11/2017 15:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: