Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν η σύζυγος και η κόρη του Τσοχατζόπουλου: Αναμένεται και του Άκη για λόγους υγείας

File photo: O Άκης Τσοχατζόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο, κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης.

Και οι δύο στις αιτήσεις τους ζητούν την υπό όρους απόλυσή τους, υποστηρίζουν πως έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη αίτηση αναμένεται να καταθέσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μεταφέρθηκε στις Φυλακές Χαλκίδας.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού προτίθενται να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για υφ’ όρον απόλυση και του Άκη Τσοχατζόπουλου, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του σχετικού νόμου για υπέργηρους καταδίκους, σε συνδυασμό μάλιστα με την επίκληση των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Σημειώνεται ότι τόσο η Βίκυ Σταμάτη όσο και η Αρετή Τσοχατζόπουλου καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών η κάθε μία για την υπόθεση της διακίνησης «μιζών» στις συμβάσεις που υπογράφηκαν επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, για τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

02/11/2017 20:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal