Επίθεση ΕΔΕΚ σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για Κυπριακό: Η αλλαγή θα επιτρέψει επανατοποθέτηση, λέει




“Η απαλλαγή από τη χθεσινή και σημερινή διακυβέρνηση θα επιτρέψει την επανατοποθέτηση του κυπριακού στη σωστή του βάση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η αποτυχημένη τακτική την οποία οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ακολουθούν εδώ και δέκα χρόνια με επικεφαλής τον τέως και τον σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας οδήγησε στο ναυάγιο του Κραν Μοντανά.

Θυμίζουμε πως ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην έκθεσή του, ενώ έχει εκθειάσει την «εποικοδομητική» στάση της Τουρκίας, επίρριψε σε ποσοστό 50% την ευθύνη για μη κατάληξη σε λύση στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και κατ’ επέκταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους συμβούλους του, μεγάλος αριθμός των οποίων προέρχεται από το χώρο του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα με τη μέχρι σήμερα στάση τους οι ηγεσίες των δύο κομμάτων κατόρθωσαν να κατοχυρώσουν ως κεκτημένο δικαίωμα του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας την:
εκ περιτροπής προεδρία,
αριθμητική εξίσωση Τουρκοκυπρίων σε αριθμό θεσμικών οργάνων του κράτους,
θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων για τη λήψη αποφάσεων,
κατοχύρωση προτεραιότητας διεκδίκησης των περιουσιών στους χρήστες,
αναγνώριση του δικαιώματος στους Τούρκους υπηκόους των 4 ελευθεριών της ΕΕ,
παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων.
Είναι λογικό οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να ανησυχούν από την προοπτική οι Δυνάμεις της Αλλαγής με επικεφαλής τον Νικόλα Παπαδόπουλο να βρίσκονται στο δεύτερο γύρο των εκλογών και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την απαλλαγή από τη σημερινή και τη χθεσινή διακυβέρνηση, που εκτός από την κατολίσθηση του κυπριακού έχουν τεράστια ευθύνη και για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας.

Με την απαλλαγή από τη χθεσινή και σημερινή διακυβέρνηση θα επιτραπεί η επανατοποθέτηση του κυπριακού ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης και όχι ως θέματος διακοινοτικής διευθέτησης όπως το διαχειρίζονται τα τελευταία δέκα χρόνια οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/11/2017 14:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: