Επίθεση ΔΗΣΥ σε Νικόλα Παπαδόπουλο για δηλώσεις  περί «χρονοδιαγραμμάτων» και «επιδιαιτησίας»




Αντέστρεψε τα πυρά προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. «Αλήθεια, πόσο καλά προετοιμασμένος ήταν ο κ. Ν.Παπαδόπουλος όταν προέβλεπε και κατάγγελλε «χρονοδιαγράμματα», «επιδιαιτησία» «κλείδωμα συγκλήσεων και ενδιάμεση συμφωνία» και άλλα που δεν συνέβησαν ποτέ; Ο υποψήφιος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος επικρίνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «πήγε απροετοίμαστος στις δυο διασκέψεις για το Κυπριακό». Αν βέβαια «απροετοίμαστος» κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραστεί στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, τότε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αξίζει δυο φορές συγχαρητήρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ. 

Προσθέτει πως και αν «απροετοίμαστος» έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που μπόρεσε πρόσωπο με πρόσωπο να διαπραγματευτεί με την Τουρκία την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και το τέλος των εγγυήσεων-επεμβάσεων, τότε δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Το ερώτημα όμως που τίθεται, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, είναι αν ο ίδιος ο κ. Ν. Παπαδόπουλος ήταν… σωστά προετοιμασμένος όταν προέβλεπε και κατάγγελλε ότι θα επιβάλλονταν «χρονοδιαγράμματα και οδικός χάρτης» ή «επιδιαιτησία» στο Νταβός όπου μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. (Ιανουάριος 2016) ή και αργότερα όταν τα ίδια προέβλεπε και κατάγγελλε όταν πήγε μετά από πρόσκληση του Γ.Γ. σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο 2016.

«Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Ν. Παπαδόπουλος είναι πόσο καλά… προετοιμασμένος ήταν όταν προέβλεπε και κατάγγελλε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι πήγαινε στο Μον Πελεράν προκειμένου να δεχτεί «κλείδωμα συγκλήσεων και ενδιάμεση συμφωνία»; Πρόσθετο ερώτημα είναι βέβαια εάν οι στρατηγικές τις οποίες προτείνει για τις εκλογές ο κ. Ν. Παπαδόπουλος βασίζονται σε εκείνη τη διορατικότητα και την ευθυκρισία που τον έκαναν τότε να προβλέπει και να καταγγέλλει πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/11/2017

 ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: