“Εντέχνως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφεύγει να μιλήσει για όσα έπραξε στο Κραν Μοντάνα”




“Κατά τη χθεσινή του περιοδεία στη Λάρνακα, στο πλαίσιο του προεκλογικού του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τοποθετήθηκε εκ νέου για το Κυπριακό με τον γνωστό του τρόπο που κατά περίπτωση χρησιμοποιεί, όταν αντιλαμβάνεται πως μπορεί να παίξει με το λαϊκό αίσθημα”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Επέλεξε να σταθεί στις αυταπόδεικτες ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, ξεχνώντας όμως και πάλιν να μιλήσει για τη δική του στάση στις συνομιλίες.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές ο κυπριακός λαός θα κρίνει με βάση τα προγράμματα των υποψηφίων και τις θέσεις τους για την επιδιωκόμενη λύση, αλλά κυρίως με τη διαχρονική παρουσία τους στην πολιτική και όχι στη βάση των πρόσφατων και προεκλογικών μεταμορφώσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπήρξε αυτός που αποδέχτηκε όλες τις τουρκικές θέσεις στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού (εκ Περιτροπής Προεδρία, “δικαιώματα” παράνομων χρηστών και Τούρκων υπηκόων, βέτο κλπ). Επ` αυτών οφείλει να μιλήσει στον λαό και να τα υπερασπιστεί αφού αποτελούν θέσεις του, αν θέλει να διατηρήσει στοιχειωδώς το στοιχείο της αξιοπιστίας.

Μιλώντας μάλιστα χτες ως εκπρόσωπος του Προέδρου Αναστασιάδη στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι υιοθετούνται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και οι έξι παράμετροι του πλαισίου Γκουτέρες, που σημαίνει πως αποδέχονται ότι στα πλαίσια της συμφωνίας, προτεραιότητα στην περιουσία έχουν οι παράνομοι χρήστες και καταπατητές. Αυτό αποτελεί συνέχεια των αποκαλυπτικών δηλώσεων του κ. Κασουλίδη ο οποίος όντας εκπρόσωπος του υποψηφίου, αποκαλύπτει τις πραγματικές του θέσεις. Είναι ο ίδιος που μας είπε τις προάλλες ότι η θέση μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι δική μας θέση, αλλά προπαγάνδα της Τουρκίας.

Ο κυπριακός λαός δεν θα εξαπατηθεί από τον αναξιόπιστο κ. Αναστασιάδη. Κομβικό σημείο των δυνάμεων της αλλαγής, με επικεφαλής τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είναι η αξιοπιστία πως θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του, μακριά από τα γνωστά “δεσμεύομαι” του απερχόμενου Προέδρου που κόστισαν ακριβά στην Κυπριακή Δημοκρατία και τους Κυπρίους”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/11/2017 16:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: