“Eμπλέκεις το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις”, κατηγόρησε ο Αλέξης τον Κυριάκο…




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, επέκρινε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι εμπλέκει το διπλωματικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις για να δημιουργήσει αντιπολιτευτικό λόγο.

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός είπε πως περίμενε «με αγωνία εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξαναπάρει το λόγο, έστω και αργά, για να δώσει μια απάντηση στις αποκαλύψεις που έκανα». «Αντί για απάντηση ουσιαστική, μου έκανε ένα ψυχογράφημα της παρουσίας μου σε αυτό εδώ το βήμα» και «μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ξανά τα ίδια και τα ίδια, όπως και οι τοποθετήσεις της κ. Γεννηματά, λες και δεν έχει ακούσει ή διαβάσει το γραπτό κείμενο που είχε από πριν» προσέθεσε ο Αλέξης Τσιπρας.

«Γενικά η συζήτηση κινήθηκε στα γνωστά και ετοιμασμένα», και «αναδείχτηκε ότι εδώ και δεκαπέντε μέρες, εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν, φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα τα αλλά ζητήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «σήμερα μάς είπατε ότι λείπουν τα λεφτά, ότι ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο», και όλα αυτά βασισμένα «σε μια υπόθεση ότι ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τις αρχές του φιλικού αυτού κράτους της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι επίσημα και αυθεντικά εξουσιοδοτημένος, αλλά μεσάζοντας».

«Όμως όταν εγώ αποκάλυψα από τα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του πρέσβη και της πρεσβείας, πάνω στην επιχειρηματολογία της οποίας έχετε στηρίξει δεκαπέντε μέρες τώρα όλη αυτή τη σπέκουλα και τη λασπολογία, εσείς ήρθατε εδώ να αντιτείνετε ότι υπάρχουν και αλλά έγγραφα ειδικού χειρισμού, που τα ξέρετε εσείς και δεν τα ξέρει ο πρωθυπουργός» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναρωτήθηκε: «Αλήθεια, πιστεύετε ότι αξιοποιώντας στελέχη του διπλωματικού σώματος ή των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ρωγμή και αμφισβήτηση στην ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης;»

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος στη δευτερολογία του είπε «είστε θρασύς γιατί έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο και δειλός γιατί δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας», λέγοντας: «Το θράσος είναι όταν σηκώνεις τη ρομφαία και ξιφουλκείς προκειμένου να αλλάξεις την ατζέντα, η δειλία είναι όταν ζήτω να γίνει η συζήτηση παρουσία μου να βάζετε τους εκπροσώπους σας στη Διάσκεψη των Προέδρων να λένε να μην αναβληθεί η συζήτηση, αυτή είναι η δειλία και το θράσος, κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως όπως απεδείχθη από τα ειδικού χειρισμού έγγραφα που έχει από την πλευρά του πρέσβη, ο κ. Σφακιανάκης ήταν η πηγή της πρεσβείας, βάσει της οποίας ηγέρθει όλη αυτή η ιστορία. «Άρα λοιπόν, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους ενδιάμεσους, ενώ εμείς κλείνουμε συμφωνίες επωφελείς για το ελληνικό Δημόσιο» τόνισε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απολογηθεί για την αποκάλυψη αυτής της σκευωρίας που είχε στήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και δεκαπέντε μέρες.

«Εσείς εκπροσωπείτε συμφέροντα, προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο Αλέξης Τσιπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens «που θα σας καταδιώκει σε όλη σας την πολιτική καριέρα» και τις offshore «και όσα δήλωνε ο αντιπρόεδρος σας, ότι είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό να φοροδιαφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους όσοι θέλουν να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση». «Προσπαθείτε δεκαπέντε μέρες τώρα να αποδείξετε πράγματα που δεν μπορούν να αποδειχθούν. Τι δηλαδή; Ότι ο Καμένος ως υπουργός Άμυνας επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τον επίσημο εξουσιοδοτημένο της ΣΑ προκειμένου να πάρει υψηλότερο τίμημα, ενώ εσείς θέλατε η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με κάποιον άλλον ενδιάμεσο προκειμένου να πάρει μικρότερο τίμημα» συμπλήρωσε.

Και καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η μεγαλύτερη ντροπή όμως από όλα όσα κάνετε, ξέρετε ποια είναι; Θα σας το επαναλάβω άλλη μια φορά, ότι στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε αντιπολιτευτικό λόγο εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου, κύριε Μητσοτάκη. Και αυτό το βάρος και αυτή η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή. Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

27/11/2017 20:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αγγελική Λάζου
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: