Διπλωματική πρωτοβουλία Λευκωσίας για Λίβανο: Στόχος η ομαλοποίηση της κατάστασης




Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Λίβανο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του προέδρου N. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τόνισε ότι κοινή επιδίωξη είναι η σταθερότητα στον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες κρατών, για το θέμα του Λιβάνου. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει καθοριστικές τις επόμενες ημέρες για το μέλλον του Λιβάνου και ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις καλές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες.

Επίσης, είπε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συνάντηση χθες βράδυ στην Κύπρο του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Αλ Χαρίρι, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εξ άλλου, αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ριάντ.

Δεν αποκλείεται εξάλλου, όπως ανέφερε, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με το βασιλιά της Ιορδανίας, αλλά και επίσκεψη στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Ο Σαάντ αλ-Χαρίρι έφθασε στην Κύπρο λίγο πριν από τα μεσάνυκτα και είχε 45λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Βηρυτό.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

22/11/2017 13:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: