Διαχρονικά η Τουρκία αποτελεί εμπόδιο για τους αγνοουμένους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής




Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι την οριστική διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων, δήλωσε στις οικογένειες των αγνοουμένων ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε προ ημερησίας διάταξης αναφορά του ενώπιον της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η 29η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Ημέρα Αγνοουμένων, αφού την προηγούμενη ακριβώς ημέρα του 1974 αφέθηκαν ελεύθεροι για τελευταία φορά αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό». 

Δυστυχώς, σημείωσε, «δεν έχουμε καλύψει ούτε καν το μισό της προσπάθειας για εξακρίβωση της τύχης όλων ανεξαιρέτως των αγνοούμενων συμπατριωτών μας».

«Κυριότερο εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί διαχρονικά η Τουρκία, που δεν επιτρέπει τις ανασκαφές για ανεύρεση λειψάνων σε πολλές στρατιωτικά, δήθεν, ευαίσθητες περιοχές στα κατεχόμενα», πρόσθεσε.

«Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των αγνοουμένων και ταυτόχρονα δηλώνουμε πως, όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ησυχάσουν, με τη σκέψη τους στα οικεία τους πρόσωπα που αγνοούνται, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι την οριστική διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων, ώστε να επιτύχουμε επιτέλους να θέσουμε τέλος στο επώδυνο αυτό δράμα της πατρίδας μας», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/11/2017

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: