Δέσμευση ΕΕ και ΗΠΑ για στενή συνεργασία στην καταπολέμηση του εγκλήματος και την δικαιοσύνη, επισημαίνει ο Αβραμόπουλος




Στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε δηλώσεις ανέδειξε τα ζητήματα της ασφάλειας σε σχέση με τον κυβερνοχώρο και το οργανωμένο έγκλημα.

Μετά το τέλος της Συνόδου ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη στενή διατλαντική συνεργασία στους τομείς των εσωτερικών υποθέσεων και της δικαιοσύνης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι σχέσεις μας έχουν σημασία για την ασφάλεια, την κινητικότητα και την ευημερία των πολιτών μας».

Η υπουργική συνάντηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την ασφάλεια των αερομεταφορών και την αμοιβαιότητα των θεωρήσεων.

Κατά την εικοσιτετράωρη παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Elaine Duke με την οποία συζήτησαν σχετικά με την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και την από κοινού αντιμετώπιση των διατλαντικών προκλήσεων, καθώς επίσης και με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Jeff Sessions.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

18/11/2017 12:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: