Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία via https://nikolas2018.eu

Δεν έχω αλλεργία στην ομοσπονδία: Ο Νικόλας απαντά στην παραπλάνηση και τη διαστρέβλωση

«Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα το ζήτημα, αλλά το περιεχόμενο που έχουν προσδώσει οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ). Δεν έχω αλλεργία με την Ομοσπονδία», δήλωσε ευθαρσώς ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα του ΣΙΓΜΑ» χτες βράδυ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι δικές του θέσεις είναι ξεκάθαρες και περιλαμβάνονται στην Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατίας και τη λύση του Κυπριακού, η οποία καθορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων αλλά και τη στρατηγική για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι, όπως άλλωστε περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις τους Εθνικού Συμβουλίου.

Αντιστρέφοντας το ερώτημα περί της ΔΔΟ, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «ποιο είναι το περιεχόμενο της ΔΔΟ για τους κύριους Αναστασιάδη και Μαλά; Η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο και η αριθμητική ισότητα, η παραμονή όλων των εποίκων, η παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, η παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους παράνομους χρήστες, οι εγγυήσεις και ο στρατός των Τούρκων;».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το περιεχόμενο της ΔΔΟ ο Υποψήφιος Πρόεδρος απάντησε: «μακάρι το περιεχόμενο να είναι σωστό και το πολιτειακό σύστημα να το συμφωνήσουμε και να το ονομάσουμε ό,τι θέλουμε. Ομοσπονδία. Μακάρι να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις που εμείς έχουμε καθορίσει στη Νέα Στρατηγική. Το περιεχόμενο για εμάς υπάρχει και καταγράφεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και αυτές οι θέσεις πρέπει να τύχουν υπεράσπισης».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλους τόνισε πως εάν το περιεχόμενο της ΔΔΟ είναι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε ακόμα και το ΑΚΕΛ, αν η ΔΔΟ είναι η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, η αριθμητική ισότητα, η παραμονή όλων των εποίκων, τα επεμβατικά δικαιώματα, φυσικά και δεν το αποδέχεται, εξηγώντας ότι «θεωρώ ότι αυτό εννοούσε και ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος. Αυτά όλα παραβιάζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Και εμείς είναι που θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτές τις αποφάσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στον Τάσσο Παπαδόπουλο, καθότι όπως είπε, κάποιοι θυμήθηκαν το παραδοσιακό ΔΗΚΟ και κάποια ΜΜΕ που πολεμούσαν διαχρονικά το Δημοκρατικό Κόμμα, θέλησαν να δώσουν μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ο «Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έλεγε ότι υπάρχουν 40 και τόσα, πολιτεύματα Ομοσπονδίας στον κόσμο που λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά το σωστό περιεχόμενο. Και αυτοί που μας κάνουν σήμερα μαθήματα είναι αυτοί που χλεύαζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο για το σωστό περιεχόμενο».

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στον Σπύρο Κυπριανού, λέγοντας ότι «στην τελευταία ομιλία του, έλεγε ότι δεν πρέπει να μετατρέψουμε τον ύστατο μας συμβιβασμό, που είναι η Ομοσπονδία, σε λάβαρο του αγώνα. Αυτοί που σήμερα μας παραδίδουν μαθήματα για τις παραδοσιακές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι αυτοί που χλεύαζαν τότε τον Σπύρο τον Κυπριανού για την πολιτική της πρόταξης και το κάνουν ακόμη και σήμερα. Εμείς, δεν παίρνουμε μαθήματα από αυτούς. Επαναλαμβάνουμε ότι οι σωστές θέσεις περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Ερωτηθείς πως θα χειριστεί το Κυπριακό αν εκλεγεί, με όλο αυτό το κράμα απόψεων, ο Υποψήφιος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «παρά τις διαφορετικές πολικές θέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου έχουμε καταλήξει σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο που είναι η Νέα Στρατηγική». Ταυτόχρονα τόνισε ότι «εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της λύσης όσο και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Be the first to comment on "Δεν έχω αλλεργία στην ομοσπονδία: Ο Νικόλας απαντά στην παραπλάνηση και τη διαστρέβλωση"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*