Δευτέρα Παρουσία, ψέματα, Αυγενάκης και Siemens! Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή




«Δεν απαντήσατε στον ελληνικό λαό ούτε για τα δώρα της Siemens σε εσάς και την οικογένειά σας, ούτε για τον κ. Αυγενάκη», είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη.

«Η ετυμηγορία έρχεται, η Δευτέρα παρουσία έρχεται» είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απαντώντας, επί προσωπικού, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με λέτε ψεύτη από το πρωί έως το βράδυ. Εσείς γιατί δεν δώσατε μια απάντηση στον ελληνικό λαό για τα δώρα της Siemens σε εσάς και στην οικογένειά σας και δεν απαντήσατε για τον κ. Αυγενάκη;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ: «Διαγράφετε στελέχη που διαφωνούν με εσάς αλλά δεν απαντήσετε».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την τοποθέτησή του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «εδώ έχουμε ένα γεγονός: ο γραμματέας σας συνομιλούσε με κακοποιούς (?) Ζητήσατε εξεταστική επιτροπή γιατί ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με φυλακισμένο και του ζητούσε να καταθέσει στη δικαιοσύνη και εδώ που ξέρουμε τι είπε τον έχετε ακόμα γραμματέα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις αντιδράσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, στη αίθουσα του κοινοβουλίου, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Αυγενάκης έχει χάσει τη ψυχραιμία του είναι λογικό». «Πάντως», συμπλήρωσε, «ο γραμματέας έχει τη σθεναρή στήριξη του αρχηγού του κόμματός του».

«Το ερώτημα είναι γιατί και με τι κρατάει ο κ. Αυγενάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως αντί ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ να εξηγήσει γιατί μίλησε με αυτούς, απολύει τον έμπιστό του, θέλοντας να ρίξει την ευθύνη σε εκείνον.

Για την καταγραφή των συνομιλιών ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για καταγραφή από το παρακράτος (όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτακης) αλλά για επίσημες καταγραφές συνομιλιών από τις αρχές μετά από εισαγγελική παραγγελία. Από τις καταγραφές προκύπτει πως ο κ. Αυγενάκης όχι μόνο έχει επαφές με λαθρεμπόρους χρυσού και κακοποιούς που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ότι διευκόλυνε να αποφυλακιστεί ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. «Αντί να πείτε μια κουβέντα για όλα αυτά, ασκείτε κριτική στο μέσο που ανέδειξε το θέμα» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως οι συνομιλίες με ποινικούς αποτελεί νοοτροπία για τη ΝΔ και ανέφερε την υπόθεση του Παναγιώτη Μαυρίκου. «Αποκαλύφθηκε ότι η ΝΔ χρηματοδοτούσε τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς σε δημόσιες επιχειρήσεις για να παίρνει διαφημίσεις, για τα μέσα που διατηρούσε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε πως η ΝΔ, δεν απάντησε και για τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ελέγχθηκε για εκτεταμένη φοροδιαφυγή πελατών της τράπεζας UBS.

«Ανομία δεν είναι μόνο οι μολότοφ. Είναι και οι λαθρέμποροι χρυσού, και τα λευκά κολάρα, η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια, η ανομία πίνει καφέ στο σαλονάκι του κόμματός σας με καφετιέρα Siemens», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δεν βρήκατε μια λέξη να μας πείτε για όλα αυτά, να μας πείτε μια αλήθεια. Σήμερα δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι για το οποίο όλοι θα σας έδιναν συγχαρητήρια, να αποπέμψετε το γραμματέα σας που συνδιαλέγεται με ποινικούς».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Εκφράσατε τη βεβαιότητά σας ότι θα κερδίσετε τις επόμενες εκλογές και με κατηγορήσατε ότι στηρίζομαι από τζάκια. Να είστε σίγουρος σε καμία χώρα του κόσμου η Siemens δεν κέρδισε εκλογές».

Τέλος, στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί απορρήτου των συνομιλιών, απάντησε πως δεν τίθεται θέμα απορρήτου, καθώς το περιεχόμενο εμπεριέχεται στη δικογραφία και υπό αυτήν την έννοια δεν υπάρχει θέμα περιφρούρησης, καθώς γίνεται έλεγχος για λαθρεμπόριο χρυσού. «Θέλετε και τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την ολιγόλεπτη τοποθέτησή του, στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός είπε: «Εάν είστε ή δεν είστε αθώος εσείς ή ο κ. Αυγενάκης, δεν είναι η Βουλή που θα το κρίνει» και προσέθεσε: «Δεν μετέφερα τη δική μου άποψη για το αν πήρατε ή δεν πήρατε τα δώρα από τη Siemens, η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου είπε ότι είχατε παραγγείλει τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο σας (?) Κύριε Μητσοτάκη, τα καλύψατε τα χρήματα -που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τη Siemens- όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα άφησε αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας πως οι χειρισμοί της διευκόλυναν τον κ. Χριστοφοράκο να διαφύγει από τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οδήγησε τη χώρα στη λεηλασία. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως όσο ψέμα και να ρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει καθώς το ηθικό πρόσταγμα της ελληνικής κοινωνίας παραμένει ισχυρό.

Για ψέματα και συκοφαντίες κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό

Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», στη Βουλή.

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργού, και πρόσθεσε: «Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς “γουρούνια και δολοφόνους”. Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν. Εσείς αρνιόσασταν ότι στη βία δεν υπάρχει ιδεολογία… Αυτή δεν είναι μία ατζέντα που αφορά την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο. Δεν θυμόσαστε τι συνέβαινε στην χώρα το 2012, το 2013 και το 2014; Εσείς υπονομεύατε τότε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εσείς συμμετείχατε στην επανάσταση των αγανακτισμένων. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».

Ανεβάζοντας τους τόνους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Με την προκλητική χυδαιότητα που σας διακρίνει, να μιλήσετε για απολύσεις στην Αστυνομία επί των ημερών μου, είσαστε χυδαίοι συκοφάντες. Αυτό που έκανε ο κ. Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απολύθηκαν, μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις. Ζητήστε συγγνώμη τώρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα για τις σχέσεις του γραμματέα του κόμματος με ποινικούς: «Αναφερθήκατε στην υπόθεση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Επιστρέφετε τη χώρα στις χειρότερες μέρες του “αυριανισμού” γι’ αυτό και ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας. Από εδώ απευθύνω μήνυμα στα διαπλεκόμενα “τζάκια”, παλιά και νέα, που σας συναναστρέφονται εσχάτως. Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε αλλά θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στην οποία θα λογοδοτήσετε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό, γιατί άνοιξε τις φυλακές, γιατί κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ, γιατί αποδυνάμωσε την Ελληνική Αστυνομία, για να προσθέσει: «Η συγγνώμη δεν είναι συμβατή με τον κυνισμό σας».

Τέλος, σύντομη αναφορά έκανε στα οικονομικά λέγοντας: «Δεν μας αρέσει ότι δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα, δίχως να δίνετε συντάξεις. Δεν μας αρέσει ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις τα έπαιρναν από τους πλούσιους για να τα δίνουν στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: