Χωρίς ρεύμα το νησί της Σύμης: Περισσότερα από 10 ΙΧ έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα και 30 σε άλλα σημεία




Χωρίς ρεύμα από τις 6 το απόγευμα παραμένει το νησί της Σύμης λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί και που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σύμης κ. Παπακολοδούκας η βλάβη στον σταθμό της ΔΕΗ δεν αναμένεται να φτιαχτεί άμεσα και έτσι το νησί θα παραμείνει χωρίς ρεύμα όλη την διάρκεια της νύκτας.

Το μέγεθος των ζημιών αναμένεται να υπολογιστεί το πρωί αφού οι βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες και πρωτόγνωρες για το νησί. Στη Σύμη πρόκειται να βρίσκονται νωρίς το πρωί πυροσβεστικές αντλίες και μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για το θέμα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός με σκοπό να μεταφερθεί από τη Ρόδο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Λ. Μαστή
Ρόδος, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: